M. Kuodytė ir G. Baublytė su klasės vadove Milda Pusvaškiene ir direktoriumi Dariu Kaplūnu.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas, Naujausi

Penkioliktą kartą įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“

Šiemet jau penkioliktą kartą dviem „Šilo“ progimnazijos absolventėms įteikti apdovanojimai „Tikslas ir prasmė“.

„Didžiulis džiaugsmas, kad tradicija įvardyti ir apdovanoti talentingus, atkaklius mokinius turi jau solidžią istoriją. Apdovanojimas teikiamas nuo 2008 m. kaip paskatinimas mokiniams drąsiai siekti tikslo, matyti savo pastangų, darbų prasmę, – sakė apdovanojimus įsteigusio Kalbos ir komunikacijų centro direktorė, „Šilo“ mokyklos pirmosios laidos abiturientė dr. Asta Kupčinskaitė. – Taip kasmet pratęsiame mokyk-los Garbės galeriją, pradėtą projektu „Drąsinkime ateitį“.

Laimėtojus tradiciškai renka mokytojai. Šių metų kandidatus – Gertrūdą Baublytę ir Miją Kuodytę – vienbalsiai pasiūlė bendraklasiai ir jų mokytojai.

Gertrūda „Šilo“ progimnazijoje mokosi nuo 5 klasės. Tai labai aktyvi, kūrybiška mokinė, kurią myli tiek bendramoksliai, tiek mokytojai. Mergaitė dalyvauja mokinių savivaldos veikloje, dvejus metus buvo klasės seniūnė, dvejus metus – seniūno pavaduotoja. Ji puikiai organizuoja klasės ir mokyklos renginius, moderuoja įvairias diskusijas. Gertrūdai rūpi bendraklasių gyvenimas: jiems stengiasi padėti spręsti problemas, moka džiaugtis jų sėkme.

Mokinė sėkmingai dalyvauja rajoniniuose ir respublikiniuose konkursuose: jaunimo epistolinio rašinio konkurse laimėjo antrą vietą, rajoniniame lietuvių kalbos raštingumo konkurse vienais metais buvo pirma, kitais metais – antra, rajoniniame filologų konkurse užėmė pirmą vietą, o respublikiniame jo etape pelnė padėką už originalumą ir meninio žodžio raišką, „Kengūros“ kalbų konkurse apdovanota Auksinės kengūros diplomu. Nuo penktos klasės Gertrūda mokosi labai gerai.

M. Kuodytė „Šilo“ progimnazijoje mokosi nuo pirmos klasės. Žinių, mokėjimų ir įgūdžių metiniai įvertinimai geri ir labai geri. Tai – labai darbštus, originalus žmogus, pelnęs visų mokinių, mokytojų pasitikėjimą ir pagarbą. Dvejus metus ji buvo klasės seniūnė, vėliau – seniūno pavaduotoja. Mija – puiki klasės ir mokyklos renginių organizatorė, vedėja. Visus jai pavestus darbus atlieka kruopščiai, pareigingai, niekada nebijo išsakyti savo nuomonės, patarti kitiems, padėti.

Mokinė aktyviai dalyvauja mokinių savivaldos veikloje, įvairiose diskusijose, mokyklos ir rajono renginiuose. Tai puiki sportininkė, turinti nemažai įvairių pasiekimų (paskutinysis – Moksleivių krepšinio lygos (MKL) U16 merginų B diviziono 1 vieta). Mija aktyviai dalyvauja ir meninėje veikloje, dainuoja 7–8 klasių mokinių ansamblyje. Ji taip pat mokėsi Meno mokyklos muzikos skyriuje, baigė chorinį dainavimą, dainuoja merginų chore „Rūta“, su juo dalyvauja respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Mija kiekvienais metais gauna padėkas ne tik už mokymosi rezultatus, bet ir už aktyvią visuomeninę veiklą.

„Nuoširdžiai sveikinu apdovanojimo „Tikslas ir prasmė“ laimėtojas G. Baublytę ir M. Kuodytę. Visiems Ukmergės mokiniams ir mokytojams linkiu šaunios ir įspūdžių kupinos vasaros!“ – palinkėjo apdovanojimo steigėja, ukmergiškė dr. A. Kupčinskaitė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas