Ukmergės senjorams Alytų pristatė miesto meras N. Cesiulis.

Naujausi, Žmonės

Svečiuose pas alytiškius

Aldona KUZMIENĖ

LPŽA Ukmergės rajono skyriaus pirmininko pavaduotoja

 

Šiltos vasaros dienos išviliojo mus pasižvalgyti po gražias šalies vietoves. Šį kartą pasirinkome vieną iš seniausių Lietuvos miestų, Alytų, tituluojamą Dzūkijos sostine.

Maloniai buvome sutikti miesto savivaldybėje.

Meras Nerijus Cesiulis pristatė Alytų, įdomiai papasakodamas apie vykdomas rekonstrukcijas, svarbias verslui įvairias reformas, prisidedančias, kad miestas gražėtų, kad jo žmonėms būtų patogiau gyventi. Tai akivaizdu, nes daug iš čia išvykusių svetur alytiškių grįžta, kad gyventų šalia garbaus amžiaus tėvų.

Miesto savivaldybės vadovas patikino, jog didelis dėmesys skiriamas ir pagyvenusių asmenų bendruomenėms: juk tai yra žmonės, kurie kūrė šį miestą, tai kaip jiems nesuteikti patalpų, neskirti lėšų kelionėms, nepasirūpinti jais…

Mero komandos nariai pristatė, kaip gyvena bendruomeninės organizacijos. Ekrane pamatėme alytiškių kultūros paveldo vertybes, supratome, jog tai startuojantis miestas, su kiekviena diena judantis į priekį.

Svetingai mus priėmė ir LPŽA Alytaus rajono skyriaus senjorai. Jų vadovas Eugenijus Kasteckas supažindino su pagyvenusių žmonių veikla. Pasidžiaugėme puikiomis buvusiame darželyje jiems įkurtomis patalpomis, bendravome, vaišinomės šeimininkų paruoštais užkandžiais. Be abejo, būtume dar ilgai kalbėjęsi, bet mūsų jau laukė gidė. Ji labai įdomiai, į kiekvieną pasakojimą įterpdama šypseną keliančių epizodų, supažindino su miesto istorija. Pasigrožėjome 1991 m. atstatyta Laisvės angelo skulptūra, išgirdome jos istoriją, laipteliais įkopėme į aukščiausią Lietuvoje Baltosios Rožės pėsčiųjų ir dviračių tiltą.

Daug ką sužinojome apie Alytų ir pamatėme, jog alytiškiai rūpinasi, kad jų miestas būtų perspektyvus, žalesnis, gražesnis, kuriame būtų tiesiog gera. Tai miestas, kuris ieško savo tikslo, ir atkakliai jo siekia.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas