A. Kalesnikienė (viduryje) pasveikino koleges ir padėkojo renginyje savo dainas atlikusiai R. Žudienei.

Naujausi, Žmonės

Paminėjo Slaugytojų dieną

Kasmet gegužės 12–ąją viso pasaulio slaugytojos pažymi savo profesinę šventę – Tarptautinę slaugytojų dieną. Ši profesija tokia sena, kaip ir žmonija. Ji pilna meilės, rūpestingumo, atsidavimo, bemiegių naktų, sunkių netekčių. Tai amžina profesija ir reikšminga šventė visiems, pasirinkusiems ši nelengvą, bet labai reikalingą darbą.

Medicinos darbuotojos susirinko į šventę.

Nepaisant laikmečio sunkumų, slaugytojų pagrindinė vertybė – padėti žmogui. Visi pacientai turi būti apgaubti dėmesiu, supratimu ir užuojauta. Meilė ir atjauta yra būtinybė, o ne prabanga. Be jų žmogus neišgyventų.

Su šiomis mintimis Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) slaugytojos, suburtos Lietuvos slaugos specialistų organizacijos (LSSO) Ukmergės skyriaus, rinkosi į joms skirtą šventę. Skyriaus pirmininkė Aldona Kalesnikienė visas pasveikino su gražia švente, priminė, kad šiandienos slaugytojos susiduria su įvairiais iššūkiais: tenka dirbti ir nesaugioje aplinkoje, patirti didelius darbo krūvius, kartais ir profesijos nuvertinimą, gauti mažą darbo užmokestį… Tačiau, kaip teikė A. Kalesnikienė, LSSO Ukmergės skyriaus slaugytojos stengiasi pozityviai spręsti visas problemas, vystyti socialinį dialogą su įstaigos vadovybe.

„Ukmergės PSPC slaugytojos dirba mūsų sveikatos priežiūros įstaigos priešakyje. Kad ir kaip sunku, bet jos sugeba būti profesionalios, žmoniškos, gebančios greitai priimti reikiamus sprendimus ir tuo pačiu išlikti supratingos, dėmesingos, išklausančios, kantrios, atsakingos, šiltai bendraujančios“, – sveikindama savo koleges kalbėjo A. Kalesnikienė.

Renginio dalyvės turėjo progos klausytis įdomios paskaitos „Stresas ir jo medikamentinis gydymas“, kurią skaitė PSPC poliklinikos vedėjo pareigas l. e. gydytojas Justas Šakalys. Slaugytojas su švente pasveikino vyriausioji gydytoja Gitana Čepienė, slaugos administratorė Laima Sadauskienė. Taip pat pasveikinta slaugytoja Elvyra Vaičiūnienė, kurios kūrybos darbų paroda šventės išvakarėse atidaryta įstaigoje.

Susirinkusiuosius iki širdies gilumos palietė muzikantės Rimos Žudienės atliekamos dainos. Visoms slaugytojoms buvo įteiktos Lietuvos slaugos specialistų organizacijos paruoštos dovanos.

Tą pačią gegužės 12-ąją Tarptautinei slaugytojų dienai skirtas renginys vyko ir Vilniuje. Jame dalyvavo trys slaugytojos iš Ukmergės, LSSO narės – Virginija Aidūnienė, Jūratė Mimienė ir Gitana Šidlauskienė. Ukmergiškės apdovanotos Sveikatos apsaugos ministerijos padėkos raštais.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas