Prie Antano Smetonos gimnazijos sužaliuos ąžuoliukai.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas

Gimnazijos kieme pasodinti kilmingų ąžuolų palikuonys

Gegužės 3 dieną Antano Smetonos gimnazijoje lankėsi Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos (VDU ŽŪA) vicekanclerė prof. dr. Aušra Blinstrubienė. Viešnia III–IV klasių gimnazistams papasakojo apie Žemės ūkio akademiją, taip pat pakvietė dalyvauti prasmingoje akcijoje „1000 ąžuolų giria Lietuvos mokyklose“.

Šią prasmingą akciją rengia VDU ŽŪA su Miškų ir ekologijos fakultetu priešakyje. Akcijos idėja – minint miškininkystės mokslų šimtmetį ir akcentuojant Pasaulinės žemės dienos reikšmę, skleisti žinią apie medžių svarbą planetai ir mūsų visų ateičiai darnoje su gamta. Jos vedina, akademija Lietuvos mokykloms dovanoja ąžuolų sodinukus.

Ąžuoliukai išauginti VDU ŽŪA medelyne iš ąžuolų-gamtos paminklų – Kauno rajone esančio Karvelių ąžuolo, Kėdainių rajone augančio Šaravų ąžuolo bei kitų Kėdainių krašto rinktinių ąžuolų gilių.

Karvelių ąžuolas – gamtos paminklu paskelbtas prieš daugiau nei pusę amžiaus. Kilmingojo ąžuolo kamieno apimtis siekia bemaž 7,5 m. Manoma, kad medis skaičiuoja ne mažiau kaip 700 metų. Šaravų ąžuolas – prieš daugiau kaip pusamžį paskelbtas saugomu. Deja, ilgametis ąžuolas, neatlaikęs vėjo, prieš metus išvirto, tad galima pamatyti tik jo kamieną. O jo didybė lieka iš ąžuolo gilių išaugintuose palikuonyse, kurie ir papuoš šalies mokyklų teritorijas. Kiekvienas didingos kilmės ąžuolas mokyklos kieme ne tik simbolizuos ryšį su žeme, gamta, bet ir simboliškai teiks stiprybės kasdieniuose darbuose bei ryžto didingų tikslų siekime.

VDU ŽŪA studentui Justui supažindinus su ąžuolų sodinimo ypatumais, Antano Smetonos gimnazijos moksleiviai kibo į darbą. Netrukus mokyklos kiemą papuošė šeši ąžuoliukai.

„Tikime, kad prof. dr. A. Blinstrubienės linkėjimas, jog didingos kilmės ąžuolas kieme ne tik simbolizuotų ryšį su žeme ir gamta, bet ir teiktų stiprybės kasdieniuose darbuose bei ryžto siekiant didingų tikslų, išsipildys“, – sakė gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna.

„G. ž.“ inform.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas