„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas

Mobilusis darbas su jaunimu

Daiva PRANSKEVIČIENĖ

VšĮ Jaunimo laisvalaikio centro direktorė

 

„Trečias kartas nemeluoja“, – sako mūsų liaudies išmintis. Nemelavo ir du praėję. Tačiau šių metų projektas leidžia jaustis tvirčiau. Kruopščiai sudėliotas veiklų planas, pakeista bendradarbiavimo su vietos bendruomenėmis taktika, suplanuoti „arbatgėriai“ su sprendimų priėmėjais, didelis dėmesys mobilios komandos – projekto vykdytojų – žinių/įgūdžių „atšviežinimui“, psichohigienai leidžia išsikelti ambicingą projekto tikslą – aukštesnės savivertės, aktyvesnis, bendruomenėje pritampantis JAUNUOLIS. Siekdami šio tikslo „žingsniuosime“ užtikrindami užimtumą regione, puoselėdami ryšį su bendruomene, gerindami jaunimo emocinę ir fizinę savijautą, padėdami realizuoti jaunų žmonių idėjas, sudarydami sąlygas jaunimo darbuotojų mokymuisi/tobulėjimui.

Pasirinktos trys kaimiškos vietovės – Vepriai, Pabaiskas, Vidiškiai. Ten kartą per savaitę vykstanti mobili jaunimo darbuotojų komanda jauniems žmonėms suteikia galimybę prasmingiau praleisti laisvalaikį, motyvuoja aktyviai veiklai, savirealizacijai, formuoja jaunuolių socialinius/savarankiškumo įgūdžius, įtraukia bet kokios pasaulėžiūros ar „formato“ jaunuolius, skatina veiklose dalyvauti aktyviai ir tik savanorišku įsitraukimu. Atsižvelgta į skirtingose kaimiškose vietovėse gyvenančių jaunuolių poreikius, pritaikytos jiems patrauklios aktyvios veiklos, individualūs pokalbiai.

Kas laukia jaunimo šiame projekte? Pirmiausia – smagus laikas kartu su bendraamžiais, prasmingi pokalbiai su profesionaliais jaunimo darbuotojais. Be kasdienių veiklų dar laukia pramoginės pažintinės išvykos „Svajuko dramblionė“, žygiai, orientacinės varžybos, terapiniai savęs pažinimo užsiėmimai naudojant smėlį, vandenį, dažus, molį, medį, užsiėmimų ciklas „Pasaulio šalių virtuvė“, finansinio raštingumo popietės. Vasaros atostogų metu jaunuoliai bus pakviesti į stovyklą, o liepą kartu su Aukštaitijos jaunimo centrų ir erdvių jaunimu pramogaus festivalyje “JAUJAU’22”.

Svarbus šio projekto momentas – aktyvus įsitraukimas į vietos bendruomenių veiklas. Atliepiant bendruomenių poreikius, suplanuoti ir „arbatgėriai“ su jų atstovais. O projekto pabaigai numatyti trys „Įspūdžių vakarai“, užbaigsiantys metus, leisiantys įvertinti ir įsivertinti, pristatyti 2023-iesiems numatytas veiklas ir, žinoma, padėkoti bendruomenių atstovams už dar vienerių metų draugystę.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas