Geriausia bendrove išrinkta Jono Basanavičiaus gimnazijos jaunoji bendrovė „STAR“.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas, Naujausi

Savo produkciją pristatė jaunosios mokinių bendrovės

Balandžio 8-ąją Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje (TVM) vyko regioninė jaunųjų bendrovių „eXpo 2022“ mugė. Joje dalyvavo 35 moksleivių bendrovės iš Ukmergės, Utenos, Širvintų, Jonavos, Molėtų, Kėdainių, Kaišiadorių rajonų. Renginį organizavo Ukmergės rajono savivaldybė ir VšĮ Lietuvos Junior Achievement.

Susirinkusiuosius sveikino rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas, VšĮ Lietuvos Junior Achievement direktorė Andželika Rusteikienė, Ukmergės TVM direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jankūnas ir kt.

Mūsų rajonui mugėje atstovavo Taujėnų, Antano Smetonos bei Jono Basanavičiaus gimnazijos, subūrusios po keturias bendroves, bei Ukmergės TVM su penkiomis jaunosiomis bendrovėmis. Iš viso rajono moksleiviai sudarė 17 stendų.

Renginio metu bendrovės pristatė savo idėjas, pardavinėjo pačių pagamintą produkciją. Be to, bendravo su komisija ir atsakinėjo į jos pateiktus klausimus. Taip gilino savo žinias bei kompetencijas verslo srityje.

Keturias valandas profesionali 12 teisėjų komisiją rinko nugalėtojas. Rėmėjai įsteigė 17 nominacijų. Geriausia bendrove išrinkta ir rajono mero R. Janicko prizu apdovanota Jono Basanavičiaus gimnazijos jaunoji bendrovė „STAR“, sukūrusi savo gimtojo miesto kvapą ir įdainavusi dainą „Žaliaskarė Ukmergė“. Jaunieji basanavičiukai atstovaus Ukmergės regionui gegužės 20 d. vyksiančioje respublikinėje mugėje „eXpo 2022“.

Renginį vedė Tomas Paknys, dalyviams ir svečiams koncertavo grupė „Down Up Stairs“ (Haroldas Liumparas) bei profesionali vokalistė Laura Rakauskaitė, kurie kartu pristatė savo autorinį kūrinį.

Tai buvo jau trečioji regioninė mugė, įvykusi rajone.

Informaciją pateikė Ukmergės švietimo pagalbos tarnybos metodininkas Vidmantas Krikštaponis, Taujėnų gimnazijos Ig klasės gimnazistė Goda Baravykaitė.

V. KRIKŠTAPONIO nuotraukos

Mugės stendai sulaukė susidomėjimo.

Dalyviai bendravo su komisija.

Komandos pristatė savo produkciją.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas