Antano Smetonos gimnazijos moksleivis R. Garbatavičius.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas

Dar vienas „Dainų dainelės“ laureatas

Praėjusį sekmadienį LRT PLIUS eteryje tiesiogiai transliuotame 25-ajame nacionaliniame vaikų ir moksleivių dainų konkurse „Dainų dainelė“ išvydome ir išgirdome dar vieną Ukmergės atstovą – Antano Smetonos gimnazijos antros klasės moksleivį Rusnių Garbatavičių. Atlikęs dainą „Margi sakalai“ (m. Vytauto Kernagio, ž. Vinco Mykolaičio-Putino), mokytojos Jūratės Martinkutės mokinys tapo konkurso laureatu.

Šiais metais konkurso „Dainų dainelė“ etape, kuris transliuojamas per televiziją, atstovauti mūsų rajonui buvo pakviesti trys dalyviai. Vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ solistė Augustė Prenytė (mokytoja Vilma Virbalienė) ir Želvos gimnazijos moksleivis Andrius Ivanov (mokytojas Vilmantas Driukas) jau pasirodė pirmajame koncerte, transliuotame vasario 20 dieną. Komisijos sprendimu, Andrius tapo vienu iš trijų pirmo koncerto laureatų.

2022-ųjų „Dainų dainelės“ etape, kuris transliuojamas per LRT televiziją, iš viso dalyvauja 154 solistai, 6 duetai, 11 tercetų, 2 kvartetai, 44 didieji ansambliai iš 57 Lietuvos miestų. Konkurso dalyviai yra suskirstyti į 4 amžiaus grupes. Atlikėjai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Vertinant ansamblius dar atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus).

TV studijoje pasirodančius atlikėjus vertina komisija: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Dainavimo katedros profesorė Irena Milkevičiūtė (vertinimo komisijos pirmininkė), Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas Martynas Staškus, Lietuvos operos solistas Edmundas Seilius, LMTA Choro dirigavimo katedros profesorius Dainius Puišys, kompozitorius, aranžuotojas, džiazo mokyklos vadovas Artūras Novikas, konkurso programos koordinatorius Žilvinas Meškuotis ir TV projekto „Dainų dainelė“ vadovė Zita Radvilienė.

Kaip ir praėjusiame konkurse, taip ir šiais metais laureatus renka ne tik vertinimo komisija. Vieną laureatą žiūrovai ir klausytojai gali išrinkti LRT.lt portale, balsuodami už tą savaitę jiems labiausiai patikusį pasirodymą. Daugiausia balsų visos „Dainų dainelės“ metu surinkęs atlikėjas ar kolektyvas taps laureatu ir pasirodys laureatų koncerte birželio 12 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000208217/dainu-dainele-2022-rusnius-garbatavicius-margi-sakalai

 „G. ž.“ inform.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas