Naujoji pirmininkė J. Kuprijaškina (antra iš kairės) su skyriaus aktyviausiais nariais.

Žmonės

Ukmergiečių veikloje – aktyvaus gyvenimo renginiai

Aldona KUZMIENĖ

LPŽA Ukmergės rajono skyriaus narė

 

Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos (LPŽA) Ukmergės rajono skyriaus nariai stengiasi gyventi kuo įdomiau, turiningiau, siekia, jog kiekvieni metai būtų kupini naujų įspūdžių, malonių patyrimų ir skatintų motyvaciją aktyviam gyvenimui. Kiekviena suorganizuota popietė, išvyka ar sportinės veiklos renginys tampa draugiška linksma poilsio valandėle, susipažinimu su nematytomis vietovėmis ar sveikatingumo priemone. Skyriui vadovaujant Stanislovui Laurinavičiui, aplankyta daug įdomių, su Lietuvos istorija susijusių vietų. Poilsiauta ir dalyvauta Sveikatingumo stovykloje visų pamėgtame pajūryje ir varžytasi ne tik su Ukmergės „bočiais“, bet ir daugumos šalies LPŽA skyrių senjorų komandomis Pakruojyje, ne kartą iškovotos garbingos prizinės vietos. Projektams įgyvendinti pateikus paraiškas gautos lėšos mus įgalina kuo plačiau įsitraukti į aktyvią veiklą.

Ir šiais metais, aptardami tolimesnio darbo gaires, atsižvelgėme į senjorų pageidavimus. Į veiklos planą įtraukėme renginius, kurie skatintų pagyvenusių žmonių motyvaciją aktyviam gyvenimui: organizuoti keliones, sportinius renginius, teikti pagalbą socialinės globos namams.

Artimiausiam renginiui, Motinos dienos minėjimui, ruošiamės ypač atsakingai. Į jį pakviesime rajone apsigyvenusias ukrainietes motinas su vaikais. Manome, kad tai bus graži iniciatyva pagerbti kovojančios šalies mamas. Kol jų vyrai kaunasi už Ukrainos laisvę, mes parodysime mūsų rūpestį ne tik priimdami į savo namus. Tylos minute pagerbsime žuvusius didvyrius, ištarsime nuoširdžius tikėjimo pergale ir paguodos žodžius, kurie šiek tiek sumažins jų motinų, žmonų nenumaldomą ilgesį ir sielvartą.

Ne veltui Motinos diena švenčiama tokiu metu, kai atbunda visa gamta, pražysta pirmosios gėlės. Mūsų skyriaus senjorų būrio daugumą, apie 65 proc., sudaro moterys – motinos. Joms visuose skyriaus renginiuose visada parodomas ypatingas dėmesys ir pagarba. Tai Motinos, užauginusios vaikus, jau šiandien tapusius tėvais, auginančiais savo vaikus. Motinos, padedančios globoti anūkus ar net proanūkius… Renginyje pagerbsime visas motinas, linkėdami joms geros sveikatos, taikos ir ramybės jų šeimoms.

Mes tikime, jog dabar vadovavimo skyriui vairą perėmus Janinai Kuprijaškinai, ir toliau plėtosime skyriaus integraciją į visuomeninį, kultūrinį gyvenimą, organizuodami įvairius renginius, propaguodami sveiką senjorų gyvenimą. Sieksime, kad senyvo amžiaus žmonės vėl pasijustų laimingi ir visiems reikalingi.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • 👕 :
    biudžetiniai savivaldos veteranai, tokiam pačiam laikrašty. Paūmėjimas prieš dien pobedy balalaikom

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas