Klubo nariai dalyvavo kalėdinėje mugėje.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas, Naujausi

„Interact“ kviečia prisijungti aktyvų jaunimą

Aušrinė KROGERTAITĖ

Interact“ klubas, vienijantis jaunimą, yra tarptautinio verslininkų ir profesionalų labdaros klubo Rotary „šeimos“ dalis. O pagrindinis jo siekis – ugdyti lyderio savybes ir prisidėti prie geresnės visuomenės kūrimo.

Šį klubą 2016 metais inicijavo Ukmergės rotariečiai – Antano Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna ir Jasiuliškių socialinės globos namų vadovas Vilius Petrauskas. „Interact“, organizuodamas kuo įvairesnius renginius, įtraukiančius jaunimą, užsiima labdaringa veikla.

„Kadangi šiuo metu visi klubo nariai yra dvyliktokai, vieningai nusprendėme atsakomybėmis pasiskirstyti po lygiai, draugiškai“, – kalbėjo klubo prezidentė Saulė Smilgevičiūtė, pridurdama, jog jai vadovės titulas suteiktas tik formaliai. Pagrindinė Saulės, kaip prezidentės, atsakomybė yra palaikyti sklandžią veiklą bei nuoseklumą, efektyviai spręsti iškilusias problemas.

„Interact“ narių susitikimai planuojami kas savaitę, jų metu numatomi, organizuojami renginiai ir aptariami pasiekimai bei trūkumai. S. Smilgevičiūtė pasakojo, kad susirinkęs aktyvas sudaro potencialių rėmėjų sąrašą, vėliau skambinama ir teiraujamasi, kas sutinka bendradarbiauti. Ieškoma renginio vietos, pasirūpinama reikalingu inventoriumi, reklama, kuriamas veiksmų planas… „Interact“ renginius dažniausiai finansuoja Rotary klubas, taip pat projektų idėjos pateikiamos rajono savivaldybei.

Viena žinomiausių „Interact“ organizuojamų veiklų – jau ne vienerius metus vykstantis vasaros renginys „Naktinis tinklinis“. Jo metu surinktomis lėšomis organizacija prisideda prie projekto „Pirmoji kuprinė“ realizavimo. Projekto tikslas – padovanoti mokyklinį inventorių būsimiems pirmokams, kurie auga socialinę riziką patiriančiose šeimose.

Klubas vienija septynis Antano Smetonos gimnazijos gimnazistus.

Klubo nariai taip pat dalyvavo kalėdinėje mugėje, kur pardavinėjo rankų darbo kepinius ir karštą kakavą. Surinkti pinigai buvo paaukoti nepasiturinčiai šeimai.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai, iškilo sunkumų organizuojant renginius ir į juos įtraukiant jaunimą. Vis dėlto inovatyvūs moksleiviai bandė veikti nuotoliniu būdu. Šiuo sunkiu laikotarpiu jaunimas sugalvojo gražią iniciatyvą – rinkti drabužius sunkiau gyvenančių šeimų vaikams.

Dabar pagrindiniai klubo tikslai yra pritraukti naujų narių, kurie perimtų „palikimą“ ir tęstų pradėtus darbus.

„Interact“ klubas vienija septynis Antano Smetonos gimnazijos gimnazistus, tačiau skatinami prisijungti ir kitų mokyklų aktyvūs moksleiviai. Laukiama nuo 12 iki 18 metų jaunimo, pasižyminčio entuziazmu ir kūrybiškumu. Susidomėjusiems ir norintiems įsilieti į šio klubo veiklą reikėtų susisiekti su „Interact“ atstovais „Facebook“ arba „Instagram“ paskyrose, taip pat galima asmeniškai kreiptis į Ukmergės „Interact“ narius.

https://galerija.gudmantas.com/naktinistinklinis21/?fbclid=IwAR0z26xcgiUh65-ukDWRioMyNTh1nEqYBCYDHPBtYuSSlXVvOzFNLTvbqtk

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jega :
    Šaunuoliai, Jaunimas! Pagarba Rotary!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas