D. Lukšienei apdovanojimą įteikė meras R. Janickas.

Žmonės

„Metų specialisto“ apdovanojimą pelniusiai ukmergiškei padėkota už puikų darbą

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Lietuvos savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacija (SVSBA) šiemet, kaip ir kiekvienais metais, išrinko geriausius visuomenės sveikatos specialistus. Džiugu, kad šiemet tarp laureatų pateko ir „Metų specialisto“ apdovanojimą pelnė Ukmergės visuomenės sveikatos biuro (UVSB) visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Daiva Lukšienė.

Vasario 10 dieną Kauno rajone Raudondvario dvare vykusioje tradicinėje geriausių šios srities specialistų pagerbimo šventėje, kurią surengė SVSBA, Ukmergės atstovės dėl COVID-19 pandemijos nedalyvavo.

Tad SVSBA apdovanojimą D. Lukšienei kovo 23 dieną įteikė rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas. Be šio apdovanojimo šiai UVSB visuomenės sveikatos priežiūros specialistei už reikšmingą indėlį į visuomenės sveikatos stiprinimą, nuoširdų ir sąžiningą darbą buvo įteikta ir mero padėka.

„Sveikinu ir dėkoju jums, Daiva, už puikų darbą. Mes labai vertiname tokius žmones, kurie savo iniciatyva, korektiškumu ir energija sprendžia labai daug dalykų greitai ir kompetentingai. Linkiu, kad šis įvertinimas skatintų jus ir toliau tobulėti, stiprinti Ukmergės rajono gyventojų sveikatą, – sveikino meras.

Ukmergės rajone geriausia metų specialiste tituluota D. Lukšienė pasižymėjo registruodama ir konsultuodama rajono gyventojus testuotis Ukmergės patikros punkte dėl COVID-19 viruso, skiepų ir kt. Profesionali slaugytoja UVSB dirba jau ketverius metus. Iki COVID-19 pandemijos UVSB ji kaip sveikatos priežiūros specialistė aptarnavo net tris Ukmergės rajono ugdymo įstaigas: Antano Smetonos ir Taujėnų gimnazijas bei vaikų lopšelį-darželį „Nykštukas“. Prieš įsidarbindama UVSB, D. Lukšienė 14 metų dirbo VšĮ Ukmergės ligoninės Radiologijos skyriuje.

„Džiaugiuosi, kad įvertino. Tačiau man visą gyvenimą yra svarbiausia žmogus. Ir darbą visada stengiuosi atlikti tik gerai arba tik labai gerai“, – sakė apdovanojimus priėmusi D. Lukšienė.

Ji prisipažino, kad šiemet balandžio 2 dieną sukaks lygiai dveji metai, kai šį savo labai atsakingą darbą dirbanti per nuotolį – iš namų. Pernai per darbo dieną ji sulaukdavusi ne mažiau kaip 100 telefono skambučių. O viruso pandemijos piko metu buvo ir dienų, kai tekdavo atsiliepti net 260 skambinančiųjų žmonių. Šiemet, kai buvo atsisakyta Galimybių paso ir kai kuriems asmenims tapo mokami patikros testai, norinčių pasitikrinti šiek tiek sumažėjo: dabar pirmadieniais, antradieniais, trečiadieniais ir penktadieniais – jų kreipiasi po 90, o ketvirtadieniais – po 60–70.

„Mano darbinis telefonas būna įjungtas nuo 9 iki 16 val. Vėliau žmonės kažkokiu būdu sužino ir skambina į mano asmeninį. Tokių skambučių būna ne tik po darbo valandų, bet ir savaitgaliais. Būdavo ir taip, kad skambėdavo darbinis, kalbėdavau asmeniniu ir dar kažkas į asmeninį bandydavo prisiskambinti. Iš tos gausybės žmonių, su kuriais teko telefonu bend-rauti, gal tik kokie keturi išsakė man savo nepasitenkinimą. Bet ne dėl mano ar patikros punkto darbo, o dėl valdžios priimtų sprendimų. Visi kiti – labai tolerantiški, geranoriški ir supratingi. Turiu vieną moteriškę, kuri paskambina ne tik norėdama užsiregistruoti testui, bet ir šiaip trumpai pakalbėti, nes, esą, su manimi jai malonu bend-rauti“, – pasakojo D. Lukšienė.

Pasak UVSB direktorės Vaidos Puodžiūnienės, D. Lukšienė kolektyve vertinama už darbštumą, atsakingumą ir pareigingumą. „Tokie apdovanojimai naudingi ne tik visuomenės sveikatos biurui, bet ir gyventojams“, – įsitikinusi V. Puodžiūnienė.

Iš Kauno miesto kilusi D. Lukšienė Ukmergėje gyvena nuo 1991 metų. Kartu su vyru Juru užaugino dvi dukras Justę ir Indrę, pora jau džiaugiasi ir dviem anūkais: Arnu ir Greta.

Po darbo dienos D. Lukšienė mėgsta pailsėti žaisdama boulingą arba žvejodama. Didžiausias jos laimikis – 5,5 kg svėrusi lydeka.

AUTORĖS nuotr.

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • b :
    Dujų vamzdžio partija, xlebnoe mesto
  • babkė :
    Partijos vardas –Užsipisk

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas