Visus vienija pomėgis sportui, ypač futbolui.

„Jaunimas - mūsų sparnai į ateitį“, Jaunimas, Naujausi, Sportas

„Šiandien – kas? Šiandien plotas!“

Aušrinė KROGERTAITĖ

 

Asociacija „Šiandien plotas“ – aktyvų Ukmergės jaunimą vienijanti organizacija. Oficialiai bendruomenė švenčia tik pirmąjį gimtadienį, bet jos ištakos yra pakankamai gilios.

Nors daug kam toks organizacijos pavadinimo pasirinkimas gali pasirodyti juokingas ir keliantis įvairių asociacijų, jis intriguoja, išsiskiria iš kitų bendruomenių pavadinimų bei susilaukia daug dėmesio.

Šiuo metu organizacijos veikla yra labiausiai orientuota į futbolo ir tinklinio sporto šakas. Sudarytos komandos aktyviai dalyvauja visus metus vykstančiuose įvairiuose turnyruose visoje Lietuvoje bei garsina Ukmergės vardą.

„Turbūt viso nueito kelio iki šio momento kaltininkas yra mano pirmasis futbolo treneris Sigitas Aliubavičius, su kurio pagalba daugelis mūsų asociacijos futbolo komandos žaidėjų ir pamilo šį sportą“, – kalbėjo asociacijos direktorius, 21-erių metų Žygimantas Augustas Kuzma.

Jau nuo pirmųjų futbolo karjeros dienų Žygimantas Augustas ir jo bendražygiai stengdavosi nepraleisti nė vienos treniruotės ir varžybų. Taip pat vakarais su savo bendraminčiais rinkdavosi „Šilo“ progimnazijos futbolo stadione ir tobulindavo įgūdžius. Vaikinams bręstant, ribos plėtėsi. Jie susipažino su futbolo gyvenimu už Pivonijos mikrorajono ribų, legendiniu Dukstynos pagrindinės mokyklos maniežu, o tuo pačiu plėtė ir vienijo bendruomenę. Tuo metu užsimezgė ir pirmosios organizacinės veiklos: susikūrė lyga, kurioje kiekvieną savaitgalį akis į akį susidurdavo komandos – „Pivaškė“ prieš „Seną“.

Vėliau Ukmergės futbolo mylėtojai susipažino su rajono kaimuose vykstančiais turnyrais, sudaryta komanda atstovavo Lyduokiams arba Lentvorams. „Dar dabar su nostalgija prisimename pirmąjį mūsų futbolo turnyrą, kuris buvo organizuotas Taujėnų miestelio 420-ojo gimtadienio proga. Jame nusileidome tik legendinei FK „Pabaiskas“ komandai su FKS Ukmergės žvaigžde Tomu Bielicku priešaky“, – pasakojo Ž. A. Kuzma.

Pasak jo, kai vienas iš būrio draugų pagaliau pirmasis įgijo vairuotojo pažymėjimą, prasidėjo kelionės ir varžybos kituose miestuose. Bėgant laikui bendruomenės gretos gausėjo, tačiau komandos branduolys išliko.

Prieš kelerius metus Ž. A. Kuzma kartu su Pauliumi Baronu, Titu Norgėla ir Mantu Petroniu nusprendė įkurti oficialią asociaciją, kuri suteiktų daugiau galimybių, leistų rungtyniauti dar didesnio masto sporto renginiuose. Iš pradžių vaikinai bandė viską daryti savo jėgomis, vėliau teko pasitelkti pažįstamų pagalbą, kurie noriai konsultavo ir prisidėjo prie asociacijos įkūrimo. Tokia buvo „Šiandien plotas“ asociacijos priešistorė. Bendruomenei sparčiai plečiantis, prisijungia vis daugiau aktyvaus jaunimo, tad asociacijos nariai nusprendė savo gabumus išbandyti ir kitose sporto šakose. Asociacija „Šiandien plotas“ vienija apie 50 asmenų.

Vienas didžiausių šios asociacijos pasiekimų – dalyvavimas „Stiklita“ Lietuvos paplūdimio čempionate. Nors nepavyko pasiekti aukštų rezultatų, Ukmergės ir „Šiandien plotas“ vardai nuskambėjo šalies žiniasklaidoje. Per pusę metų kartu su futbolo bei tinklinio komandomis buvo sudalyvauta daugiau nei 25-iuose įvairaus dydžio sporto turnyruose. Taip pat „Šiandien plotas“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su neseniai įsikūrusia Lietuvos tekbolo federacija. Tai viena sparčiausiai augančių sporto šakų šalyje.

„Šiandien plotas“ didžiuojasi gausia palaikymo komanda, kuri, pasak Ž. A. Kuzmos, yra vienas svarbiausių motyvacijos šaltinių. „Nesvarbu, kur tik keliautume – ar į gretimą miestą, ar į patį tolimiausią Lietuvos tašką, visada atsiras sirgalių, kurie kartu su komanda važiuos ir palaikys ją triumfo ar liūdesio akimirkoje“, – didžiuodamasis sakė Žygimantas Augustas.

Šiuo metu asociacijos tikslai – bendruomenės auginimas, įvairių sporto renginių organizavimas ir gimtojo miesto vardo garsinimas.

Daugiau informacijos apie asociacijos „Šiandien plotas“ veiklą galite rasti „Instagram“ bei „Facebook“ paskyrose.

AUTORĖS nuotr.

Asociacijos direktorius Ž. A. Kuzma.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas