E. Mončinskienė (dešinėje) ir V. Gečytė.

Žmonės

Viktorinos laimėtojus pasiekė prizai

Su ligonių kasomis bendradarbiaujančių įstaigų atstovus, viktorinoje pademonstravusius geriausias žinias apie privalomojo sveikatos draudimo (PSD) garantijas Lietuvoje, pasiekė ligonių kasų vadovų padėkos ir reprezentaciniai prizai. Tarp apdovanotųjų – ir Užimtumo tarnybos Vilniaus klientų aptarnavimo departamento Ukmergės skyriaus vedėja Edita Mončinskienė bei užimtumo rėmimo konsultantė Ukmergėje Vaida Gečytė.

Praėjusių metų pabaigoje Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) kartu su Valstybine ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) organizavo internetinę viktoriną „PSD garantijos Lietuvoje“. Ji buvo skirta su ligonių kasomis bendradarbiaujančių visos šalies įstaigų-partnerių atstovams – „Sodros“, Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI), Užimtumo tarnybos, savivaldybių visuomenės sveikatos biurų (VSB) specialistams.

Prie viktorinos prisijungė 160 dalyvių iš 38 Lietuvos miestų. Dešimt iš jų tapo nugalėtojais, dar dešimčiai skirti paskatinamieji prizai. Žinias apie PSD tikrinosi ir įvairių lygių specialistai, ir vadovai.

Nors Užimtumo tarnybos Vilniaus klientų aptarnavimo departamento Ukmergės skyriaus vedėja E. Mončinskienė ir užimtumo rėmimo konsultantė Ukmergėje V. Gečytė ligonių kasų viktorinoje dalyvavo pirmą kartą, joms šis bandymas buvo sėkmingas. Vaida tapo greičiausiai į visus klausimus teisingai atsakiusia dalyve ir nugalėtoja, Edita – vos 1 tašku mažiau surinkusia nugalėtoja.

Įteikiant prizus pažymėta, kad pirmą kartą per trejus metus, kai organizuojama tokia viktorina, net 7 dalyviai 100 proc. teisingai atsakė į visus viktorinos klausimus ir pademonstravo išskirtinai geras žinias apie PSD.

Dalyviai ir jų vadovai džiaugėsi netradiciniu būdu organizuota tarpinstitucinio informavimo priemone, davusia, anot jų, nemažai naudos bendram išprusimui, o įgytas arba pasitikrintas žinias bus galima panaudoti ir informuojant gyventojus.

Virtualiame viktorinos rezultatų aptarime pastebėta, kad PSD tema aktuali ne vien toje sistemoje dirbantiems asmenims – informacijos apie sveikatos draudimą gyventojai teiraujasi ir „Sodros“, VMI, Užimtumo tarnybos, VSB darbuotojų. Dalyvaudami viktorinoje šių institucijų atstovai tiesioginės savo veiklos gebėjimus papildo bazinėmis žiniomis apie PSD teikiamas garantija – tai rodo jų norą tobulėti ir būti plataus spektro savo srities profesionalais.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas