A. Pakas.

Naujausi, Žmonės

Į pensiją išlydėtas ilgametis ugniagesys gelbėtojas

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

„Man šis darbas patiko, gal todėl tiek ilgai čia ir dirbau. Iki tol buvau vadinamas „turistas“ – darbovietes keičiau kas kelerius metų, o čia užsilikau. Šiame darbe kiekviena diena – naujiena. Vienodų gaisrų nebūna. Kaskart vis kitaip“, – sakė beveik tris savo gyvenimo dešimtmečius darbui rajono priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje atidavęs 66 metų ukmergiškis Alvydas Pakas.

Gruodžio 31-oji buvo paskutinė A. Pako darbo diena rajono savivaldybės Priešgaisrinėje tarnyboje. Ilgametį ugniagesį gelbėtoją į pensiją jo kolegos ir rajono savivaldybės vadovai išlydėjo dėkodami už puikų darbą ir linkėdami daugiau laiko skirti sau ir savo pomėgiams. A. Pakui savivaldybės meras Rolandas Janickas įteikė padėką už ilgametį ir profesionalų darbą tarnyboje bei asmeninį indėlį gerinant jos materialinę bazę.

„Alvydas – mėgstamas bendradarbių, pasižymi ne tik puikiu humoro jausmu, bet ir turi geras rankas – sugeba atlikti suvirintojo, šaltkalvio, skardininko ir kitus darbus. Šie jo gebėjimai labai pravertė tuomet, kai negalėdami įsigyti naujų gaisrinių automobilių, gaisrų gesinimui pritaikydavome sunkvežimius – ant jų platformų sumontuodami didelės talpos vandens cisternas ir gaisrinę įrangą“, – teigė rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius.

Jis padėkojo A. Pakui už ilgametį, sąžiningą, nuoširdų darbą, profesionalumą, patirties ir išminties dalijimąsi su kolegomis.

A. Pakas priešgaisrinėje apsaugoje, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, pradėjo dirbti 1992 metais, po ketverių metų perėjo į rajono savivaldybei pavaldžią Priešgaisrinę tarnybą. Čia darbavosi įvairiuose padaliniuose – Senamiesčio, Želvos, Kopūstėlių, Pabaisko ir Šešuolių komandose. Pastaruosius trejus metus vyras dirbo Pabaisko ir Šešuolių komandose.

„Buvo laikai, kai pastatai, tokie kaip, pavyzdžiui, fermos degdavo net iki 4 parų, o per dieną tekdavo vykti net į 45 gaisrus“, – prisiminė A. Pakas.

Paklaustas, ką dabar veiks, išėjęs į užtarnautą poilsį, vyras plačiai nusišypsojo ir tarė: „Be darbo nesėdėsiu. Turiu sodą, esu Ukmergės karo istorijos klubo „I-o LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimento“ narys. Tikrai turėsiu ką veikti.“

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas