Kapelionas S. Maksvytis (antras iš kairės) apsilankė ir Ukmergėje.

Naujausi, Žmonės

Adventiniai susitikimai su policijos pareigūnais

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

 

Artėjant šv. Kalėdoms Vilniaus apskrities policijos kapelionas Simas Maksvytis lanko Vilniaus apskrities policijos įstaigas.

Kapelionas jau susitiko su Ukmergės, taip pat Vilniaus, Širvintų, Šalčininkų, Švenčionių rajonų policijos kolektyvais, o artimiausiu metu lankysis Trakuose, Elektrėnuose, kituose Vilniaus miesto policijos padaliniuose.

S. Maksvytis sako, kad jo tikslas – susipažinti su visomis Vilniaus apskrities policijos įstaigomis. Kapelionas džiaugiasi, jog policijos bendruomenės nariai jį labai šiltai sutinka, greitai užsimezga pokalbis apie adventinio laikotarpio prasmę, kitus žmonėms rūpimus klausimus. Pareigūnams dovanų dvasininkas atveža kalėdaičių. S. Maksvytis ragina, kad laužiant kalėdaitį prie Kūčių stalo, dalijantis juo su savo artimaisiais išdrįstume pripažinti klydę, atsiprašyti įskaudinę, mokėtume atleisti ir priimti šiltus linkėjimus. Būtent šią kalėdaičio dalijimosi prasmę būtina perduoti savo vaikams – kaip religinį bei žmogiškosios išminties simbolį.

Adventinis laikotarpis – tai susikaupimo metas, kai turėtume apmąstyti, stengtis suvokti ir „apšvarinti“ save ir savo santykius su kitais žmonėmis, tuo pačiu įsigilinti ir į šios šventės prasmę. S. Maksvytis paragino tą šventinį nusiteikimą, gražią bendrystę išlaikyti kuo ilgiau. „Lai ta graži bendrystė tampa gyvenimo kasdienybe“, – linkėjo Ukmergėje svečiavęsis kapelionas.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas