Akrolestos kūryba eksponuojama Ukmergėje, Pilies g. 5–1.

„Ukmergės krašto atradimai“, Kultūra, Naujausi

Šeštoji menininkės paroda

Ukmergiškė Tatjana Sokolova (Akrolesta) atsidarė jau šeštąją šiais metais personalinę parodą „Retrospektyva. Mėgstamiausi“. Joje pristatomi per pastaruosius penkerius metus menininkės sukurti darbai.

Pavasarį ji Kaune demonstravo „SmartArt“ kolekciją, vasarą Lietuvos Respublikos Seime – kūrinius tema „RelaxArt“, o rudenį, beveik vienu metu, Ukmergėje buvo surengtos dar trys mažos parodos – „Moterų pasaulis“ (meno garaže „Būk alternatyva“), „Be rėmelių“ (galerijoje „Akrolesta“) ir „Ironiška duoklė“ (Gastro pub „Aš būsiu čia“).

Parodoje „Retrospektyva. Mėgstamiausi“ galima pamatyti ne tik klasikines drobes, bet ir tapybą ant akmens, skulptūras, ready-made ir konceptualius darbus, taip pat serijos „Objektai“ kūrinius, karikatūras, grafiką, knygų iliustracijas.

Tai – kraštovaizdžiai, portretai ir tapyba iš „RelaxArt“ kolekcijos, siurrealistinės drobės iš „CityArt“ kolekcijos („Maskva“, „Sankt Peterburgas“, „Niujorkas“), abstraktūs paveikslai iš „LightArt“ kolekcijos („Proto durys“ ir „Kraštovaizdžio vaiduoklis“), taip pat simbolinės filosofinės geometrinės abstrakcijos („Kaip visi – talentas – genijus“ ir „Optimistas – menininkas – pesimistas“).

Gebėjimas kurti naujus simbolius, naudoti ir transformuoti įprastus dalykus yra stiprioji Akrolestos kūrybos pusė. Tai ypač akivaizdu darbuose iš intelektualiai turtingos „SmartArt“ kolekcijos ir ironiško ciklo „JazzArt“, taip pat karikatūrose iš kolekcijos „Mažos istorijos“.

Ypač verta paminėti „Smart-Art“ kolekcijos, balansuojančios ties tapybos ir plakatų riba, kūrinius „Gyvenimas žemėje“, „Ji gali sprogti“, „Nėštumas“, „Už grotų“, „Šeimos portretas priešais televizorių“, „Šviečiantis“, „Ieškantis laimės“, „Minia“, „Kelias“ ir kt. Taip pat speciali pagerbimo didiesiems praeities menininkams kolekcija „JazzArt“, iš kurios parodoje galima pamatyti humoristines dedikacijas Salvadoro Dali, Marcelio Duchampo, Vasilijaus Kandinskio ir Kazimiro Malevičiaus kūrybai.

Ir jei „SmartArt“ yra intelektualūs paveikslai, reaguojantys į šiuolaikines saugumo, ekologijos, tolerancijos, imigracijos, filistinės psichologijos, vyrų ir moterų santykių problemas, tai „JazzArt“ – savotiška ironija, meniškas pokštas. Žinoma, išskyrus „XX amžiaus portretą“ – pagarbą Edvardui Munkui.

„JazzArt“ kolekcijos drobes papildo grafikos darbai iš ciklo „Art-Riddles“. Parodoje pristatoma „darbo stalo“ interaktyvi „mįslių“ versija.

Ir tam tikra prasme apibendrina ekskursiją į vaizduojamojo meno kūrinio istoriją „Šiuolaikinio meno aukcionas“, kuri yra ir ironiška pagarba Endiui Varholui, ir sarkastiškas teiginys apie šiuolaikinio meno rinką.

Parodoje „Retrospektyva. Mėgstamiausi“ eksponuojama per 70 talentingos menininkės darbų. Jie rodo Akrolestos gebėjimą dirbti įvairiomis technikomis ir stiliais, su skirtingomis medžiagomis. Apžiūrėjus parodą susidaro įspūdis, kad joje eksponuojami ne vienos menininkės, o bent keliolikos kūrėjų darbai.

„G. ž.“ inform.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas