Rudeninės puokštės.

„Ukmergės krašto atradimai“, Žmonės

Dar pabūkime kartu, kol būti galime

Albina VERENIENĖ

Sližių krašto senjorė

Sližių senjorai, kol pandemija neapribojo laisvo bendravimo, paminėti savąją šventę rinkosi į popietę „Kai metai metams tiesia ranką“. Šventė reikalinga ir mažam, ir dideliam. Gera buvo matyti žvalius, pasipuošusius, besišypsančius pagyvenusius žmones.

Šventinę nuotaiką suteikė pati renginio vieta: gražiai papuošti stalai, akis džiugino rudeninės puokštės, kurias pagamino bend-ruomenės gėlininkės Janina Savickienė, Aldona Ptakienė, Diana Verenienė, Marytė Žilinskienė. Visi žavėjosi dainaviškės Drąsutės Kaselienės karpiniais ir gausia Aistės Tarabildienės iliustracijų paroda „Lyriniai lapeliai“.

Kiekvienam iš mūsų gyvenimas dovanoja daug gražių akimirkų, bet „pametėja“ ir skaudžių išbandymų. Renginio pradžioje buvo uždegtos žvakutės ir tylos minute pagerbti bendruomenės žmonės, šiais metais išėję į Amžinybę, skaitomi jiems skirti eilėraščių posmai.

Gėlės, padėkos ir sveikinimo žodžiai skirti jubiliatams.

Veprių seniūnijos seniūnė Dalia Radzevičienė senjorams linkėjo stiprybės, vidinės ramybės, sveikatos ir toliau dalintis išmintimi bei gyvenimo patirtimi.

 Popietėje savo eilėraščius skaitė iš Ukmergės atvykusi poetė Marijona Lukoševičiūtė-Žicevičienė, šiais metais išleidusi penktąją poezijos knygelę „Sugrįžimas“. Ji – mūsų kraštietė, gimusi ir augusi Knyzlaukių kaime, gražiame gamtos kampelyje. Todėl ir eilėraščiai „perpinti“ labai brangiais vaikystės prisiminimais, meile gamtai, artimiesiems, Tėvynei, pilni ir džiaugsmo, ir liūdesio.

 Visada žmogui reikia gero žodžio, skambios dainos ir nuoširdaus tikro juoko. Kaip išmokti džiaugtis ir mažais dalykėliais, humoreskomis „mokė“ A. Ptakienė ir Ingrida Graužinienė, o dainomis linksmino Stasė Novikienė. Senjorams teko ir galvas „pamiklinti“ – atlikti įvairias užduotis, atspėti, kokie daiktai paslėpti, ir prizus laimėti. Po trumpos pertraukėlės skaniai pasijuokė žiūrėdami Edmundo Untulio pjesę „Nosis su apgamu“ – vaidino Veprių mėgėjų teatro „Palėpė“ artistai.

Kartais reikia tiek nedaug, kad pasijustum laimingas.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Galina :
    Smagu kad dar kažkas pasirūpina senjorų kasdienybe. Su pagarba Galina.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas