Kapelioną S. Maksvytį (kairėje) priėmė rajono Policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas.

Naujausi, Žmonės

Kapelionas susitiko su policijos bendruomenėmis

Vilniaus apskrities policijos kapelionas Simas Maksvytis ketvirtadienį aplankė Ukmergės ir Širvintų rajonų policijos komisariatus.

Susitikime, vykusiame mūsų rajono Policijos komisariate, dalyvavo ir Ukmergės policijos kapelionas kunigas Šarūnas Pet-rauskas.

S. Maksvytis sakė, kad jo apsilankymų tikslas – artimiau susipažinti su pareigūnų bendruomene, išgirsti problemas ir lūkesčius. Svečias papasakojo apie save ir kunigystės kelią. Vilniaus apskrities policijos kapeliono pareigas jis eina jau metus. Kol kas geriau susipažinti pavyko tik su sostinės pareigūnais. Taip pat kunigas yra Vilniaus ir Panevėžio apskrityse bažnyčios teismo, kuris dažniausiai nagrinėja santuokų bylas, atstovas.

Apie susitikimą pasakojusi Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė teigė, kad S. Maksvytis pasidžiaugė Ukmergės policijos ir dvasininkų bendravimu, kapeliono Š. Petrausko veikla, kuri, kaip sakė svečias, galėtų būti pavyzdžiu kitiems dvasininkams.

Su pareigūnais taip pat kalbėta apie tai, kokia svarbi yra bendrystė ir nenuotolinis, gyvas bendravimas su žmonėmis. Anot kapeliono, policijos ir dvasininkų bendradarbiavimas turi įtakos visuomenės saugumui. „Svarbu ištransliuoti visuomenei žinią, kas daroma dėl jos gerovės ir ramybės, kaip kiekvienas mes galime prie to prisidėti“, – tvirtino S. Maksvytis, atkreipdamas dėmesį, kad net ir per pamokslus reikia žmonėms priminti atšvaitų segėjimo svarbą, papasakoti apie sukčių veikimo būdus.

„G. ž.“ inform.

A. KROGERTIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas