Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi, Naujienos

Mokestis liko toks pat

Savivaldybės taryba patvirtino pateiktą sprendimo projektą ,,Dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus, nustatymo“. Jame numatoma, kad 2022 metais įsigyjant verslo liudijimus taikomi Ukmergės rajono savivaldybės tarybos 2020 m. spalio 29 d. sprendimu Nr. 7-250 ,,Dėl fiksuotų pajamų mokesčio dydžių ir lengvatų, taikomų įsigyjant verslo liudijimus, nustatymo“ nustatyti fiksuoti pajamų mokesčio dydžiai ir lengvatos.
Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į šalyje esančią ekstremalią situaciją.
Gyventojai, įsigiję verslo liudijimus, papildomai moka valstybinio socialinio draudimo įmoką (55,98 Eur/mėn.) ir Privalomojo socialinio draudimo įmoką (44,81 Eur/mėn.).
Rajono savivaldybėje individualią veiklą, įsigijus verslo liudijimus, 2020 m. vykdė 938 asmenys, iš jų 561 asmuo pasinaudojo Savivaldybės tarybos suteiktomis lengvatomis. Į savivaldybės biudžetą praėjusiais metais buvo gauta 43 tūkstančiai eurų pajamų, lengvatų suma sudarė 10,5 tūkstančio Eur. Didžiausia asmenų, vykdančių individualią veiklą, įsigijus verslo liudijimus, dalis užsiėmė prekyba (198), statybos darbais (174), kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir soliariumų veikla (115), gyvenamosios paskirties patalpų nuoma (91), kvalifikacijos tobulinimo ir papildomo ugdymo veikla (86).
Pernai daugiausia pajamų gauta už šiuos verslo liudijimus: prekyba – 9,7 tūkst. Eur; kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir soliariumų veikla – 7,9 tūkst. Eur; gyvenamosios paskirties patalpų nuoma – 6,0 tūkst. Eur.
Specialieji statybos darbai atsieis 5,9 tūkst. Eur; statybos baigimo apdailos ir valymo darbai – 3,3 tūkst. Eur; variklinių transporto priemonių remontas – 1,8 tūkst. Eur. Lengvatomis dažniausiai naudojosi bedarbiai, įregistruoti darbo biržoje (186) ir asmenys, kurie gauna su darbo santykiais susijusių pajamų (142). Šioms asmenų grupėms suteikta lengvatų suma pinigine išraiška sudarė atitinkamai 1,6 tūkst. Eur ir 4,6 tūkst. Eur.
Pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos skelbiamą sinformaciją, 2021 metais, iki 2021-07-02 už verslo liudijimus į rajono savivaldybės biudžetą gauta 31,7 tūkst. Eur, o lengvatų suteikta už 10,1 tūkst. Eur. Lengvatomis, kaip ir 2020 m., dažniausiai pasinaudojo bedarbiai, įregistruoti darbo biržoje (133) ir asmenys, kurie gauna su darbo santykiais susijusių pajamų (75). Šioms asmenų grupėms suteikta lengvatų suma pinigine išraiška sudarė atitinkamai 1,0 tūkst. Eur ir 5,5 tūkst. Eur.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas