Apdovanojimo metu (iš kairės) E. Pašilis, rajono meras Rolandas Janickas ir mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

„Ukmergės krašto atradimai“, Aktualijos, Naujausi, Žmonės

Evaldui Pašiliui įteiktos rajono Garbės piliečio regalijos, padėkota rėmėjams

Genovaitė KAZIELIENĖ

Ukmergės miesto šventės metu, šeštadienį, organizuotame iškilmingame Savivaldybės tarybos posėdyje, vykusiame aikštėje prie Kultūros centro, Didžiojoje scenoje teisininkui Evaldui Pašiliui įteiktos Ukmergės rajono garbės piliečio regalijos. Taip pat padėkota rajono savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo rėmėjams bei kitiems geradariams. Posėdyje dalyvavo ir Ukmergės partnerio Latvijoje – Lyvanų miesto savivaldybės delegacija. Ceremonija vyko svilinant saulei, gal dėl to beveik visos kėdės, paruoštos Tarybos nariams, buvo tuščios.

Kiekvienais metais Ukmergės rajono Garbės piliečio vardo suteikimo komisija pakviečia siūlyti kandidatus, kuriems galėtų būti suteiktas šis garbingas titulas.

Ukmergės rajono Garbės piliečio vardas yra suteikiamas Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečiams už ypatingus nuopelnus ir pastangas bei išskirtinį indėlį į Ukmergės rajono, Lietuvos ir pasaulio mokslo, švietimo, kultūros, sporto, ekonomikos, socialinio vystymo bei kitas sritis ir aktyvią visuomeninę veiklą.

Šįmet buvo tik vienas kandidatas šiai nominacijai gauti – teisininkas E. Pašilis, kurį pasiūlė Lietuvos teisininkų draugijos Ukmergės skyrius. Rekomendacijas pateikė mišrus choras „Vyturys“, Technologijų ir verslo mokykla bei Ukmergės Rotary klubas.

Šiai kandidatūrai pritarė Ukmergės rajono Garbės piliečio vardo suteikimo komisija, o balandžio 29 dienos posėdyje ją patvirtino ir Savivaldybės taryba.

47-erių E. Pašilis 1994 metais Lietuvos policijos akademijoje įgijo bakalauro laipsnį, 1998 metais baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą.

1994 metais jis pradėjo dirbti Ukmergės rajono policijos komisariate, po to ėjo pareigas kitose valstybinėse institucijose, 2000–2015 metais buvo Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėjas, 2007–2012 metais – teismo pirmininkas. Nuo 2015-ųjų – Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras. 2021 metais, pasibaigus kadencijai, paskirtas Ukmergės rūmų teisėju.

Per iškilmingą posėdį naująjį Garbės pilietį, jo darbus, apdovanojimus pristatė rajono Tarybos narys Valdas Kersnauskas.

Pasisakydamas E. Pašilis teigė, kad „sudėtinga kalbėti apie savo paties asmenį, man labiau priimtina kalbėti apie kitus.“ Jis dėkojo visiems, kurie prisidėjo, kad jis gautų šią nominaciją, o labiausiai – žmonai Gitanai. Nes, pasak naujojo rajono Garbės piliečio, jeigu ne ji, jei ne su ja sukurta šeima, ko gero, nelabai būtų atvažiavęs į Ukmergę. Nes jis kilęs iš Telšių, ten baigęs mokyklą, ir jei viskas būtų susiklostę gyvenime kitaip, gal būtų sugrįžęs ten gyventi.

Nominantas sakė, kad mūsų miestas – stulbinamai gražus, turime puikų piliakalnį, senamiestį, miesto erdves. „Tikrai didžiuojuosi, kad esu Ukmergės pilietis“, – neslėpė E. Pašilis.

Ir linkėjo visiems neprarasti entuziazmo, sėkmės, o Ukmergės miestui – klestėjimo.

E. Pašilis – vienuoliktas Ukmergės rajono Garbės pilietis. Šį titulą yra pelnę ir Alfonsas Bernotas, Zigmas Zinkevičius, Vygaudas Ušackas, Jūratė Martinkutė, Jonas Žentelis, Julius Veselka, Rimantas Zinkevičius, Liucija Dzigienė, Zita Kriaučiūnienė, Vladislovas Spruogis.

Rajono Tarybos posėdžio metu buvo padėkota Ukmergės rajono savivaldybės Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo rėmėjams bei kitiems geradariams.

Padėkos raštai ir simbolinės dovanos skirti UAB „Ukmergės duona“ vadovei Eurikai Maselskienei, UAB „Bikuvos prekyba“ vadovui Gintarui Sadaunikui, UAB „Likmerė“ vadovui Mindaugui Kasmauskiui, UAB „Ukmergės melioracija“ vadovui Nerijui Stakauskui, UAB „TRANSRESTA“ vadovui Arūnui Kaseliui, AUDRYS BYGSSERVICE AS vadovui Audriui Pusvaškiui, UAB DAW Lietuva vadovei Editai Sakalauskienei.

Apdovanojimas įteiktas A. Pusvaškiui (antras iš dešinės).

Kadangi ne visi nominantai atvyko į renginį, savivaldybės administracijos direktorius, Gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo pirmininkas Darius Varnas ir direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė apdovanojimus įteikė tik G. Sadaunikui ir A. Pusvaškiui. Kitiems padėkos raštai ir dovanos bus perduoti.

Posėdyje D. Varnas prisiminė ir šių metų žiemą, kai sausio pabaigoje tiek prisnigo, kad dėl sunkiai privažiuojamose vietose esančių elektros transformatorių pastočių gedimų atokiuose vienkiemiuose gyvenantys žmonės kelioms paroms buvo likę be elektros.

Tuomet ESO darbuotojams į pagalbą šalinant gedimus atėjo UAB „DAUKASTA“ vadovas Vaidas Žižys. Jis turimu sniego motociklu ESO darbuotojus pavežėjo iki gedimų vietų dviejose seniūnijose – Pabaisko ir Želvos.

O Ukmergės keturratininkų klubo „Sakyk, rožė“ vadovas Rolandas Kergis subūrė bendraminčius ir nuo nuvirtusių medžių bei nulūžusių šakų išvalė prie „Šilo“ progimnazijos esančiame miške įrengtas sveikatingumo trasas.

„Nuoširdžiai dėkoju Jums už geranorišką pagalbą, supratimą ir paramą Ukmergės rajono savivaldybei šalinant gamtos stichijos padarinius. Tikiuosi, kad mūsų sėkmingas bendradarbiavimo pavyzdys įkvėps ir kitus prisijungti atliekant gerus darbus Ukmergės gyventojų labui“, – rašoma V. Žižiui ir R. Kergiui skirtuose administracijos direktoriaus D. Varno pasirašytuose padėkos raštuose. Kadangi abu vyrai posėdyje taip pat nedalyvavo, padėkos ir simbolinės dovanos jiems taip pat bus perduotos.

AUTORĖS nuotr.

Posėdyje dalyvavę rajono Tarybos nariai jiems skirtose kėdėse nesėdėjo.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Šutka, baika :
    Juokas juokais, bet turbūt tas "Kazėnas" Ukmergei davė nepalyginamai daugiau gero nei šis "asmuo". Gal kita met pabučiuosit uodegą "vienos baldų įmonės savininkui" nes įdėjų pritrūkstat ten savivaldybei atrodo iš šalies. Lygtai nebėra ką daugiau pagerbti....
  • JULIUSKAZENASVALIOOO :
    GARB. JULIUS KAZENAS LABIAU VERTAS APDOVANOJIMO! SEKMES JAM. VISUR IR VISADA,NENULEISK RANKU,IR KOVOK TOLIAU....
  • Ukm :
    Kam tai derss kodas visiskai ne galioja. Atspekit kam? Supracio jokio.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas