Naujausi, Žmonės

Šeimų piknikas Laičiuose

Ramunė VARNIENĖ

 

Pandemija iš esmės pakeitė mūsų pasaulį ir įsiveržė į visas gyvenimo sritis. Iš mūsų kasdienybės dingo daugelis įprastų ir būtinų dalykų: susitikimai, gyvas bendravimas, ateities planavimas ir laisvė veikti. Visa tai daugeliui žmonių kelia stresą, nerimą, nežinomybę. Žmogaus psichika sunkiai prisitaiko prie pasaulio, kurio negali numatyti, prognozuoti.

Kad kiek sušvelnintų šiuos padarinius, Laičių kaimo bendruomenė nusprendė organizuoti „Šeimų pikniką“. Pateikę savivaldybei paraišką ir gavę finansavimą, gegužės 29 dieną sukvietėme Laičių kaimo gyventojus į šventinį renginį, apjungusį keletą gražių datų. Gegužės mėnuo ne be priežasties yra paskelbtas Šeimos mėnesiu – pačiomis pirmomis dienomis sveikiname mamas, gegužės 15 d. yra minima Tarptautinė šeimos diena, birželio 1-ąją švenčiame Tarptautinę vaikų gynimo dieną, o pirmą sekmadienį pagerbiame tėvus.

Kaip ir visi žmonės pasaulyje, mes suprantame, kaip kiekvienam reikia šeimos – artimųjų rato, kuriais galime pasikliauti sunkiomis akimirkomis ir su kuriais visų pirma skubame pasidalinti džiaugsmais ir sėkmėmis. Daugumai žmonių šeima – saugumo ir laimės vieta, kur visi išmokstame dalintis ir būti dėkingais, spręsti problemas ir nuoširdžiai džiaugtis, dorai gyventi ir sugyventi su kitais. Manome, kad žodis „šeima“ yra kur kas platesnis, reiškiantis ne vien tik mamą, tėtį su vaikais. Į šią sąvoką telpa ir grupė draugų, kaimynai, sporto komanda, darbo kolektyvas, mokykla, bendruomenė. O mūsų kaime šeima ir yra – veikianti mokykla, darželis, pedagogai, biblioteka, bendruomenė, čia gyvenantys žmonės. Todėl ir šventėje dalyvavo Pivonijos seniūnė Violeta Kvirienė, mokyklos atstovai – pedagogai, darželinukai, mokiniai, bibiotekininkė, kaimo gyventojai, bendruomenės nariai.

Šventė vyko lauke, bendruomenės parke. Ryte dar apniukęs dangus netruko išsigiedryti ir iki vakaro lepino saulutės spinduliais. Mažuosius dalyvius pasitiko ir renginio metu linksmino du personažai: Žmogus Voras ir Vienaragis. Vaikams netrūko įvairiausių žaidimų ir linksmybių, cukraus vatos, veidukų piešimo, laikinųjų tatuiruočių darymo. Suaugę tuo metu žaidė „Kitonišką futbolą“, mėtė batą į tolį, bandė akies taiklumą smiginio lentoje ir šaudymo rungtyje, laužė galvas, norėdami būti gudresni už šeštokus, septintokus ir aštuntokus, skambėjo dainos. Nė vienas dalyvis neliko be prizų. O ir patys nuo seniūnijos gavome raudonlapį klevelį – su meile ir bendru darbu puoselėjamam parkui puošti. Vaišinomės sumuštinukais, kava ir visiems dalyviams skirtu šventiniu tortu. Bet labiausiai džiaugiamės gyvu, paprastu ir nuoširdžiu bendravimu. Kiekvienas buvome svarbus, reikalingas, pastebėtas – taip kaip yra įprasta Šeimoje.

Laičių kaimo bendruomenės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Javtokas :
    Kas su voro kostiumu-budulajus?!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas