Dovanos perduotos Nestacionarių socialinių apsaugų centrui.

Naujausi, Žmonės

LIONS klubas dalyvauja skurdo mažinimo akcijoje

Nijolė STUNDŽIENĖ

Ukmergės LIONS klubas dalyvauja akcijoje, suteikiančioje paramą mergaitėms, kurios turi ribotas galimybes įsigyti higienos priemonių. Praėjusią savaitę mūsų rajoną pasiekė daugiau nei šimtas dėžių „Always“ higienos įklotų, kurie perduoti Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrui.

Lietuvos LIONS asociacija kaip partneriai prisijungė prie įmonės Procter&Gamble (P&G) organizuotos kampanijos mažinant skurdą, t. y. suteikiant pagalbą higieniniais įklotais mergaitėms iš skurdžiai gyvenančių šeimų. P&G atstovas Lietuvoje – UAB „Sanitex“ šią akciją inicijavo antrą kartą.

Kartu su LIONS klubų asociacija prekės ženklas „Always“ vykdė akciją #SvarbiKiekvienaDiena, kuria siekiama sumažinti menstruacinių priemonių trūkumo padarinius. Organizatoriai surinko informaciją apie 2 500 merginų visoje šalyje, kurioms reikalinga tokia parama.

Pasak Lietuvos LIONS klubų asociacijos valdybos narės Audronės Balčiūnienės, šis projektas skatina atkreipti dėmesį į kitą, siauresnę skurdo dalį, t. y. pažvelgti į situaciją ne kaip į bendrą nepriteklių, bet kaip į mergaičių asmens higienos problemas ir patiriamus nepatogumus: pamokų lankomumo sumažėjimą, diskomfortą ir patyčias.

Kampaniją, kuri vyko nuo praėjusių metų rugsėjo 15 dienos iki lapkričio 8 dienos, galėjo paremti kiekvienas pirkėjas, įsigijęs akcijoje dalyvaujantį gaminį. Automatiškai organizatoriai vieną „Always“ paketą skyrė mokyklinio amžiaus mergaitėms iš nepasiturinčių šeimų.

Daugelyje šalių menstruacijos vis dar yra tabu, o tai sukelia nemažai neigiamų pasekmių. Kai kurios mergaitės negali eiti į mokyklą ar dalyvauti mėgstamoje veikloje, nes nepajėgia įsigyti higienos priemonių. Be paketų arba tamponų improvizuotai apsaugai mėnesinių metu jos naudoja tualetinį popierių arba audinį. Tai gali turėti stiprų neigiamą poveikį jų komfortui ir pasitikėjimui savimi. Mergaitėms tenka pamiršti pomėgius, draugystes ir veiklą, skatinančią pasitikėjimą savimi, kuri yra svarbi jų augimo proceso dalis. Gali būti, kad su šia situacija susiduria beveik 1 iš 8 paauglių Lietuvoje.

Ukmergės LIONS klubas jau antri metai dalyvavo šioje akcijoje. Gauti higieniniai paketai – 112 dėžių, kuriose po 10 įpakavimų, perduoti Nestacionarių socialinių paslaugų centrui. Jo socialiniai darbuotojai, geriausiai pažįstantys rajono šeimas, gautas dovanas išdalins ne tik moksleivėms mergaitėms, bet ir jų mamoms, jaunoms gimdyvėms.

„Iš viso rajone turime 265 šeimas, kurioms teikiame socialinę pagalbą. Joms ir padalinsime šias higienines priemones“, – dovanomis džiaugėsi Socialinio darbo su šeimomis skyriaus vedėja Jurgita Krukauskienė.

Pasak jos, lankantis šeimose ir dalinant higieninius paketus socialiniai darbuotojai vykdys ir prevencinę veiklą – su mergaitėmis, jų mamomis pasikalbės apie asmens higieną, kitomis aktualiomis temomis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Arnoldas :
    Veltedziai eikit dirbt o ne is pasalpu gyvenkit
  • To--ahai :
    140.80 eur i mėnesį gauk, suprasi!!!
  • Aha :
    Atsiprasau,o kokiu budu always mazina skurda? Dovanos dovanom - bet prie ko cia skurdas?
  • /// :
    Iki ko dasirytom ....

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas