Aktualijos, Naujausi, Žmonės

Buvusį generalinį prokurorą siūloma skirti teisėju

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasirašė dekretą „Dėl kreipimosi į Teisėjų tarybą“. Viename iš šio dekreto punktų prašoma Teisėjų tarybos patarti dėl kadenciją baigusio generalinio prokuroro Evaldo Pašilio skyrimo Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmų teisėju.

E. Pašilis prieš tapdamas generaliniu prokuroru 15 metų dirbo Ukmergės rajono apylinkės teisme, penkerius iš jų – šio teismo pirmininku.

Penkerius metus trukusią generalinio prokuroro kadenciją E. Pašilis užbaigė pernai gruodžio 29 dieną.

Baigiantis kadencijai, 2020-ųjų spalio pabaigoje generalinis prokuroras dalyvavo Teisingumo ministerijos rengtoje atrankoje į Europos Sąjungos Bendrąjį Teismą ir buvo pasirinktas Vyriausybės, kaip tinkamiausias pretendentas. Prezidentas tuomet nepritarė jo kandidatūrai ir teigė, kad E. Pašilis neatitinka pozicijai keliamų reikalavimų, o pačią atranką pavadino mažai skaidria ir neefektyvia. 

 „G. ž.“ inform.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Diagnoze :
    Ahttps://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2021/02/11/news/i-e-pasilio-nemalone-pakliuves-prokuroras-j-reksnys-teisme-skina-viena-pergale-po-kitos-18242051/ Ir gelumbauska atgal! Pirmas nuo gali, bet laimejo. Pagarba Rėksniuj!
  • /// :
    Ji baust butina. Jis tuo metu buvo atsakingas uz darbu sauga, sauga. Kas norejo, ejo, nese ka norejo, dejo. Ko dabar zalos nori? Tegu dar ir kitiems atlygina zala.
  • Litvakas :
    Tegu dirba sename pastatė, palengvės dar "pašalpos"prisiteisimas.
  • Kiseninis ir liks kiseniniu :
    Visi matem ir žinom kaip savus idarbino! gelumbauskas patenkintas? Kiek dar savu ikiso? Pedafiko byla ne rodiklis, šikumos byla taio pat! Mokėkit dabar visi bauda ir delspinigius M.energijai, bijokit savo vaikus leist i lauka! Ypatingas gelumbauskas ... pirmas nuo galo, bel laimejo!
  • to Jo :
    Kodėl galvojate, kad Pašiliui nemiela vieta Ukmergėje? Jei jau jis būtų toks korumpuotas, tai patikėk, niekas jos "negrąžintų į savo vietą". Koptų į Olimpą, kaip ir visi kiti padlaižiai ir skūros. Vadinasi, neįsipaišė Pašilis į jų būrį. Ir laimė-labai sąžiningas ir teisingas teisėjas reikalingas Ukmergėje.
  • L.rytas :
    Vepriu medziotoju burelis - stogas!!! Prezidentes patareja padeda!
  • Jo :
    Lietuvos ryto straipsniai labai gerai parode kaip jis pedafila dangste ir kaip neteisetus sprendimus Katiliniu byloje prieme! Apsimelaves, korumpuotas gen.prokuroras, teisejas! Dar i ES teisma saziningai papult norejo ... grazino i savo vieta! Policininkas lieka policininku!
  • to Vietine :
    Mažiau leiskite savo smegenis plauti įvairaus plauko nuomonių formuotojams. Pašislis-vienas teisingiausių ir žmoniškiausių teisėjų. Tai žinau iš savo patirties-ne iš apmokamų nuomonių formuotojų srėbtuvių
  • ŠERKŠNAS :
    Yra toks posakis iš dulkes atsiradai į dulkę pavirsi...Iš Ukmergės išvažiavai i Ukmergę sugrįši...ir būsi iki galo kaip Kliauga.....
  • Vietine :
    Ir kas pasitikes šiuo teisėju?kas norės tokio teisėjo teisingumo?
  • Nu nu :
    Palaukit, o kaip su gelumbausku bus?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas