Iškilminga karių rikiuotė.

„Ateitį kuria patirtis ir jaunystė“, Naujausi, Žmonės

Karių priesaikos tekstą skaitė ukmergiškė

Sausio 13-ąją, minėdami Laisvės gynėjų dieną, Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės kariai pradėjo iškilminga keturių Bazinį kario savanorio įgūdžių kursą baigusių karių priesaika Lietuvos Respublikai. Vilniuje, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono teritorijoje vykusio renginio metu visų prisiekiančiųjų karių vardu skaityti priesaikos tekstą ir galimybė pagerbti Rinktinės kovinę vėliavą buvo suteikta ukmergiškei, 805-osios pėstininkų kuopos jaunesniajai eilinei Deimantei Markevičiūtei.

D. Markevičiūtė skaito priesaiką.

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės S5 skyriaus viršininkė kapitonė Indrė Šilanskienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad dėl karantino ribojimų į išretintą rikiuotę sustoję kariai sugiedojo valstybės himną, pagerbė rinktinės kovinę vėliavą. Rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vaidotas Šidlauskas, sveikindamas jaunuosius karius savanorius pabrėžė jų laukiantį nelengvą, kupiną išbandymų kario kelią: „Šiandien mūsų rinktinė pasipildė keturiais šeimos nariais. Kažkuriame gyvenimo etape jūs pasiryžote tapti kariais savanoriais ir tai patvirtinote šiandien ištardami priesaikos žodžius. Kario kelias tikrai nelengvas, todėl linkiu jums išlikti ryžtingais visą savo karjeros laikotarpį.“

Visų prisiekiančiųjų karių vardu priesaiką skaitė ir Rinktinės kovinę vėliavą pagerbė 805-osios pėstininkų kuopos jaunesnioji eilinė D. Markevičiūtė. Anot kpt. I. Šilanskienės, ši karė per trumpą savo tarnybos laikotarpį pasižymėjo iniciatyvumu, vien Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre antrosios COVID-19 bangos metu budėjo 18 dienų. „Po priesaikos ceremonijos ji neslėpė pakilios nuotaikos, prisipažindama, kad buvo daug jaudulio, nežinomybės, tačiau po to aplankė ypatingas jausmas. Merginai buvo labiausiai gaila, kad priesaikos negalėjo stebėti artimieji. Deimantės tėtis ir senelis yra tarnavę kariuomenėje, karė sako, kad dabar – jos eilė. Jai gera, kad esame laisvi, galime didžiuotis tais žmonėmis, kurie prieš 30 metų nepabijojo ir atėjo ginti laisvės, prie to galinti ir ji prisidėti“, – pasakojo kpt. I. Šilanskienė.

Laisvės gynėjų dienos minėjimo ir priesaikos ceremonijos metu savo kalboje plk. ltn. V. Šidlauskas pabrėžė Sausio 13-osios dienos svarbą kiekvienam piliečiui, o ypač kariams: „Laisvė mums nėra garantuota. Istorija parodo, kad dėl laisvės mes turime kovoti kiekvieną dieną ir kiekvieną akimirką. Vien šiuo metu pasaulyje labai daug žmonių kovoja už laisvę, todėl kiekvieno Lietuvos piliečio pareiga yra prisidėti prie valstybės gynimo, o didžiausia atsakomybė atitenka mums – Lietuvos kariams“. Rinktinės vadas taip pat pasveikino karius su artėjančiomis Krašto apsaugos savanorių pajėgų 30-osiomis įkūrimo metinėmis: „Sveikinu visus ir linkiu išlikti stipriems, ryžtingiems ir draugiškiems, taip pat būti atrama visiems – tiek kolegoms, šeimos nariams, tiek visiems Lietuvos piliečiams kovos su COVID-19 akivaizdoje.“

Po priesaikos ceremonijos dalis rinktinėje tarnaujančių karių buvo apdovanoti padėkomis, keturiems kariams suteikti aukštesni kariniai laipsniai.

„G. ž.“ inform.

Erikos ČEBATORIENĖS nuotraukos

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas