Naujausi, Žmonės

Ukmergiškiai aukoja sergančiam mažyliui

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės kultūros centras vykdo jau 15-ąją labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“. Renkamos lėšos sergančiam vaikui, ukmergiškiai vėl gali parodyti savo gerumą.

Šiais metais aukoti prašoma birželio 22 dieną gimusiam Ajui. Lapkričio 22 d. berniukui suėjo penkeri mėnesiai, bet jam jau reikalinga sudėtinga operacija – kaulų čiulpų transplantacija. Pasak gydytojų, vaikai su tokiomis ligomis gimsta labai retai – tik kartą per dvejus-trejus metus.

Jauna šeima labai laukė pirmojo savo vaikelio. Kūdikis gimė laiku, tačiau gydytojai pastebėjo, kad kažkas yra negerai. Naujagimį Vilniuje, Santaros klinikose, apžiūrėję gydytojai berniuką iš karto penkioms dienoms paguldė į reanimacijos skyrių.

Po to kūdikis grąžintas mamai, bet atkeliavo ir žinia, kad jos sūnelis sunkiai serga. Medikai atliko daugybę tyrimų, įtarė įvairias ligas. Per keturis mėnesius darytos kaulų čiulpų, kepenų biopsijos.

Paskiausiai diagnozuota leukemija. Rudeniop pradėtas chemoterapijos kursas, bet, įtarus infekciją, jis nutrauktas. Tačiau chemoterapija tik laikina priemonė – vaikeliui būtina kaulų čiulpų transplantacija. Įprastai donoro sulaukiama po pusantro–dviejų mėnesių paieškos. Tačiau gali paaiškėti, kad donoro organai netiks, todėl vėl teks laukti.

„Sūnelis yra kovotojas“, – tvirtina mama. Tik gimus Ajui, kūdikiui iš karto perpiltas kraujas, kas antrą dieną – leukocitai. Taip buvo pašalinti antikūniai ir vaikas lengviau sveiko. Šiandien Ajus žvalus, gerai valgantis ir miegantis, bendraujantis. Atsižvelgiant į ligą, berniukas turėtų gulėti reanimacijos skyriuje, bet jis – namuose. Tik būtina kas savaitę, o jeigu viskas gerai – du kartus per mėnesį važinėti pas gydytojus į Vilnių, Santaros klinikas.

Ankstesniais metais per labdaros akcijas didelė dalis lėšų būdavo surenkama koncerto Kultūros centre metu. Tačiau šįmet dėl pandemijos jis neįvyks. Vis dėlto, pasak Kultūros centro direktorės Rasos Graužinienės, „tai yra neeilinė situacija, bet niekas netrukdo daryti gerus darbus“. Ji tikisi, kad akcijos metu bus surinkta ne mažiau lėšų negu visada.

Paaukoti galima keliais būdais. Darbo dienomis nuo 10 iki 18 valandos pinigai priimami Kultūros centre, pasirašius aukojimo lape. Privatūs asmenys, įstaigos gali pervesti lėšas į specialią Kultūros centro sąskaitą Nr. LT92 4010 0429 0053 0556, esančią AB Luminor banke, banko kodas 40100.

Aukoti ukmergiškiai kviečiami iki Trijų karalių, t. y. kitų metų sausio 6 d. Informacija apie labdaros ir gerumo akciją „Baltas angelas“ teikiama telefonu 8 646 90 334.

Gruodžio 9-osios duomenimis, buvo surinkta jau keturi su puse tūkstančio eurų. Lėšos vis dar plaukia. Aukoja ne tik pavieniai žmonės, bet ir įmonės, įstaigos. Pavyzdžiui, viena nenorėjusi skelbtis įmonė atidavė Naujamečiam vakarėliui skirtas lėšas – 400 eurų. Kai kurių organizacijų atstovai lėšas skiria kaip privatūs asmenys. Kultūros centro darbuotojai jau aštuntą valandą ryto sulaukia skambučių su klausimu – kaip paaukoti?

Akcijos organizatorius Kultūros centras paskelbė iššūkį – kuri įmonė paaukos daugiau lėšų. Ir jau dabar dėkoja Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono Policijos komisariatui, Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai, uždarosioms akcinėms bendrovėms AASE, „Ukmergės šiluma“, „Likmerė“, „Aljuva“, kitiems, aktyviai įsijungusiems į labdaros akciją.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jo :
    Kokie lapeliai? Idiotai, gal į sasiuvinuką užrašyk su langeliais

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas