Ukmergės dekanato dekanas kun. R. Kazaitis.

Naujausi, Žmonės

Dievas ateina pas mus

Kun. Raimundas KAZAITIS

Ukmergės dekanato dekanas

 

Pradėjome Advento laiką, reiškiantį buvimą, atvykimą. Senovės pasaulis šiuo terminu žymėdavo karalių arba imperatorių atvykimą į provinciją. Krikščionys šį terminą perėmė ypatingam savo santykiui su Karaliumi nusakyti, kuris yra Jėzus Kristus, įžengiantis į varganą provinciją – žemę, ir dovanojantis savo apsilankymo šventę – Kalėdas. Tuo tiesiog pasakoma: Dievas yra čia, mes ne vieni, net jei negalime Jo regėti ar apčiuopti, Jis vis dėlto ateina pas mus.

Kad nepražiūrėtume Jo apsilankymo meto, kreipiame žvilgsnius į savo vidų. Jei galvosime vien apie gaunamas ir dovanojamas dovanas vieni kitiems, vargu ar išgyvensime susitikimo stebuklą. Jėzaus tapimą žmogumi turime atpažinti kaip dovaną mums visiems.

Šių metų pandemija diktuoja savo sąlygas ir Adventui. Negalime gausiai susirinkti draugėn Advento rekolekcijoms, Išpažinties sakramentui, bet galime savo namuose skaityti kiekvienai dienai Bažnyčios parinktus Dievo Žodžio skaitinius ir to Žodžio vedami (ne tik skaitydami, bet klausdami, ką asmeniškai man tas Žodis sako) eiti Advento keliu. Galime asmeniškai melstis ir taip išgyventi vienybę tame pačiame tikėjime Jėzumi Kristumi. O juk ir bažnyčios nėra užsidariusios. Vyksta Šv. Mišios, prieš kurias ar po jų galima atlikti Išpažintį. Žinoma, reikia laikytis visiems galiojančių reikalavimų – dėvėti kaukes, naudoti dezinfekcines priemones, laikytis saugių atstumų.

Adventas yra ir laukimo metas. Tačiau ko mes laukiame? Mėgindami atsakyti į šį klausimą, pažinsime ir savo asmeninio laiko bei istorijos turinį.

Linkiu visiems turėti viltį Dievuje. Kiekvienas mūsų gyvenimo akimirksnis, net ir šis, paliestas pandemijos, turi savo vertę. Siekime būti vidiniais žmonėmis, nes tik tai, ką priimame vidumi, išlieka.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • /// :
    Agnyte toj ateis ... ir baigsis dievo žodis!
  • Sugryzimas :
    Ačiū Dekanui už gerus žodžius,palaikymą būti stipriems šiuo metu.tik tikėjimas teikia vilties išlikti mums stipriems.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas