A. Kuosa džiaugiasi pasirinkta profesija.

Naujausi, Žmonės

Svajonė dirbti Ukmergės policijoje išsipildė

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ukmergės rajono policijos komisariato kolektyvo gretas nuo rugpjūčio papildė Audrius Kuosa. 22-ejų metų pareigūnas dirba Reagavimo skyriaus vyriausiuoju patruliu. Jis yra kilęs iš Ukmergės, buvęs Antano Smetonos gimnazijos auklėtinis. „Jaučiuosi laimingas – dirbu tai, apie ką svajojau“, – sako A. Kuosa.

– Kodėl nusprendėte pasirinkti policininko profesiją?

– Sesuo Lina ir jos vyras Titas Paknys abu dirba policijoje. Jie daug pasakodavo apie savo darbą. Man patiko tos istorijos, jų uniformos… Todėl, kai sukako 16 metų, tapau jaunuoju policijos rėmėju. Stengiausi aktyviai dalyvauti visose organizuotose priemonėse, labai įdomu buvo patruliuoti bendruose ekipažuose su pareigūnais.

Jaunųjų policijos rėmėjų veikla – labai įvairiapusiška ir patraukli: dalindavome žmonėms atšvaitus, bendravome su gyventojais, dalyvavome sporto renginiuose, vasarą – išbandymų žygiuose. Įsijungus į šią veiklą man dar labiau pradėjo patikti policininko profesija.

– Vadinasi, kaip daugelio abiturientų, paties nekankino klausimas, kur stoti mokytis?

– Ne, aš iš karto apsisprendžiau stoti į Lietuvos policijos mokyklą, esančią netoli Kauno. Parašiau prašymą ir nukeliavau į CMEK’ą (Centrinė medicinos ekspertizės komisija). Atlikus sveikatos patikrinimą, gavau išvadą, kad esu tinkamas. Tada supratau, kad tik nuo manęs priklauso, įstosiu ar ne.

Ėmiau ruoštis egzaminams ir 2017 m. tapau Lietuvos policijos mokyklos kursantu. Mokslai truko beveik metus.

– Šios studijos yra nelengvos. Ar nekilo abejonių dėl savo pasirinkimo?

– Tikrai buvo ir sunku, ir sudėtinga, lydėjo nuolatinis stresas, bet niekada nekilo mintis viską mesti. Kiekvieną rytą keldavomės apie 6 val., darydavome mankštą, bėgdavome 2 kilometrus, paskui grįžę su kambariokais dalindavomės dušu ir skubėdavome į paskaitas, treniruotes. Visi dalykai buvo nauji, todėl sunkiai įsisavinami. Skaitydavau ir dažnai pagalvodavau: ar tikrai man to reikės. Tik paskui įvertinau, kaip suteiktos žinios reikalingos. Mokiausi adminsistracinės teisenos, šaudybos, taktikos pagrindų, saugaus eismo priežiūros… Laiko studentavimui nelikdavo, per visą mokslo laikotarpį Kaune apsilankiau 4-5 kartus. Po įtemptos dienos grįždavome tik apie 16 val., pailsėdavome ir sėsdavome vėl mokytis, nes 21.30 val. jau turėdavome stovėti, o nuo 22 val. patalpose išjungdavo šviesą.

– Kokia buvo pirmoji pažintis su darbu?

– Išlaikęs baigiamuosius egzaminus pradėjau dirbti Vilniaus kelių policijoje, paskui perėjau į Širvintų rajono policijos komisariatą, o nuo rugpjūčio sugrįžau į Ukmergę. Visada svajojau dirbti šiame kolektyve. Kol mokiausi, maniau, kad šį tą suprantu, tačiau kai pradėjau dirbti, tapo aišku, kad viskas dar sudėtingiau. Tik praktikos metu suvokiau, koks iš tiesų yra policijos patrulio darbas. Kiekviena situacija vis kitokia, dažnai būna daug įtampos, negali nuspėti piliečių reakcijos, o pats privalai tinkamai į viską reaguoti. Kartais matau, jog daug kam gal neįprasta, kai jaunas pareigūnas drausmina ir gyvenimo tiesų moko bene 30 metų vyresnius susikivirčijusius asmenis, sutuoktinius, triukšmadarius…

– Ką patartum jaunuoliams, norintiems tapti policininkais?

– Tikrai daug žmonių pažinojau, kurie sakė, kad bus policininkai, bet šiandien pareigūnų gretose jų nėra. Labai svarbu nepamiršti, kad dirbant policijoje reikia turėti nepriekaištingą reputaciją, ir tvirtai apsispręsti. O kai nori, tuomet viską gali pasiekti.

Kalbėjosi Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Jei :
    iš anksto nusistatė būti policininku tai bus geras policininkas, pamatysit
  • Adas :
    Sekmes jaunuoliui ir pagarba. Nekreipk demesio i negatyvius komentarus
  • Vietiniui :
    Pakalikai... o kiek ju liko? Karjera visiems gi zadejo Petrauskas. Ane? Gerai jauciasi like? Visi dare ka liepe Petrauskas, o dabar pamirso savo sunybes? Morkunai, kaip? Teliuko vaikas ... gerai jautiesi? ir ne tu vienas. Bumerango istatyma dar niekas neatsauke! Gavenui pagarba!
  • Vietiniui :
    Gavenas, Auglys, Senis Kostikas, Barzda ir kiti is senosiosios kartos policininku yra gerbiami, nes nebudavo betvarkes, o po ju isejimo i pencija policijoje atsirado stukaciu mada skust virsininkui kolegas. Kazkodel prie Kiskio nieks nedryso atleisti Dima Bilano su Zemaitoku, o va atejus Petrauskui ne jam lojalius uz pirmas nuodemes ismete. Taciau Petrauskas iseidamas i FNTT savo istikimus pakalikus greit pasieme pas save nes cia jiems butu riesta. O kalbant apie Petro komentara teisybes daug yra nes ne vienas buves policininkas pradejas dirbti AASE buvo gerai gaves nosin eifelio kazino nuvykes i iskvietima. Patarimas lieka vienas visiems laikams: Nesik ten kur gyveni nes lazda turi du galus, jei pasirinkai sita profesija tai yra pilna aplinkiniu miestu kur galima dirbti
  • Vietinis :
    Kodėl tiek piktų komentarų, ne vieną policininką pažistu įšėjus į penciją, gyvena ir bendrauja ir kaip ir kiti piliečiai. Svarbiausia išlikti žmogumi. PVZ. Gavėnas visada gerbsiu, tikrai policininkas iš didžiosios raidės. O PETRUI, NESPRESK PAGAL SAVE.
  • Petras :
    Pries eidamas dirbt i policija gerai pasidomek koks likimas buvusiu policijos pareigunu ypac kai iseina i pencija, kaip lengva yra isidarbinti kuom nors, pradeti kazkoki versla ar iseiti i miesta bent pasivaikscioti su seima. Dar jaunas esi gerai pagalvok kur eini dirbt
  • a :
    o normalaus pistoleto neduoda?
  • To 90-uju smegenims :
    Sekmes jaunuoliui. Nebestumkit
  • Kk :
    Cia dirbt nereikia.cia ne gamykla.o dar ir moka gerai.
  • /// :
    O ten protingu reikia?
  • ukmergiskis :
    Ožiu gimes, Ožiu twks ir mirti :( gaila, kad jauni vyrukai yra su prisiktom smegenim :(

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas