Dailininkas A. Stiško prie naujausio savo kūrinio.

„Tautodailė Ukmergės rajone - tradicijos ir novatoriškumas“, Kultūra, Naujausi

Prestižinėje parodoje –A. Stiško paveikslai

Stasė PULKAUNINKIENĖ

 

Tarptautinio menotyros ir meno ekspertų instituto parodų salėje Sankt Peterburge (Rusija) atidaryta naujos ekspozicijos paroda, kurioje pristatytos žymių klasikinio tapybos meno autorių drobės. Tai trys autoriai iš Florencijos (Italija), aštuoni autoriai iš Sankt Peterburgo ir Maskvos (Rusija) bei vienas Lietuvos atstovas. Tai mūsų kraštietis iš Lyduokių kaimo, nusipelnęs meno veikėjas Anatolijus Stiško.

Šios parodos organizatoriai – Sankt Peterburgo tapybos profesorius Aleksandr Petrov ir maskvietis parodų komiteto pirmininkas Valerij Plotnov – atrinko žinomų kūrėjų paveikslus. Apie parodos atidarymą rašė spauda, reportažus transliavo Sankt Peterburgo televizijos kanalai. A. Stiško tai jau ne pirmoji rimta tarptautinė paroda, kurioje eksponuojami jo darbai. Dailininko kūryba buvo įvertinta daugybe apdovanojimų.

Dabar A. Stiško toliau dirba prie savo Pastoralinės simfonijos tapybinio ciklo. Tai jo giesmė apie mūsų kraštą. Daug kūrėjo darbų saugomi Lietuvos muziejuose ir užsienio galerijose. Jų gimimo vieta, tėviškė yra Lyduokių krašto nuostabusis gamtos grožis.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas