Gintarė (kairėje), Darius ir Revita gera nuotaika užkrečia ir lankytojus.

Aktualijos, Naujausi, Žmonės

Ne tik siūlo pramogas, bet ir sutvarkė Mūšios pakrantę

Genovaitė KAZIELIENĖ

Kovo 11-osios – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga buvo atidarytas VšĮ „Veikmergė“ vandenlenčių parkas ant Mūšos tvenkinio. Šios vandens pramogos sumanytojas ukmergiškis Darius Rinkevičius idėją brandino nuo 2014 metų, o konkrečių veiksmų ėmėsi 2016-aisiais. Po ketverių metų įtempto darbo rajono gyventojai ir svečiai jau gali džiaugtis ne tik vandenlenčių sportu, bet ir sutvarkyta tvenkinio pakrante.

 

Gavo finansinę ES fondų paramą

Kad galėtų įrengti vandenlenčių bazę, VšĮ „Veikmergė“ pateikė projektą Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramai gauti pagal LEADER programą. Projekto partneriais tapo Ukmergės rajono savivaldybės administracija ir jaunimo muzikos klubas „Rockmergė“. Numatyta bendra projekto vertė – 173 181 Eur su PVM. Pagal priemonę Nr. LEADER-19.2-SAVA-5 „Smulkių bendruomeninių ir kitų pelno nesiekiančių organizacijų verslų kūrimas ir plėtra, įskaitant žemės ūkio produktų gamybą, perdirbimą ir rinkodarą“ skirta 114 500 Eur, VšĮ „Veikmergė“ indėlis – 58 381,25 Eur, projekto partnerio jaunimo muzikos klubo „Rockmergė“ įnašas – 200 Eur, tokia pačia suma nutarė prisidėti ir partneriu tapusi Ukmergės rajono savivaldybė.

Nemažai laiko pareikalavo leidimų gavimas, kitos dokumentacijos tvarkymas. Darbai prasidėjo praėjusiais metais.

Buvo įsigyta speciali tempimo sistema, slidinėjimo figūros, plaukimo inventorius. Paplūdimyje pastatytas apie 80 kvadratinių metrų namelis įrankiams sudėti, lauko terasa. Kadangi vienas projekto partnerių – „Rockmergė“, pastate planuota pardavinėti ledus, gaiviuosius gėrimus, lengvus užkandžius.

Vaizdas kardinaliai pasikeitęs

Kai pernai rugsėjo mėnesį lankėmės prie Mūšios tvenkinio, aplinka nekėlė pasigėrėjimo – per kelerius metus netvarkyto tvenkinio krantai buvo užžėlę nendrėmis, į vandenį liko tik keli siauri įėjimai.

Čia atvykus antradienį, vaizdas buvo kardinaliai pasikeitęs – nei tvenkinyje, nei palei pakrantę žolių nelikę. Sutikome ir puikiai nusiteikusius Darių, jo žmoną Gintarę, VšĮ „Veikmergė“ direktorę, ir jos seserį Revitą, kurios pareigos – administratorė. Šiuo metu tai visi įstaigos darbuotojai. Pašnekovai šypsodamiesi kalbėjo, kad pareigos tik oficialios, nes darbų neskirsto – viską daro kartu.

Tądien netrūko ir lankytojų – keli entuziastai ruošėsi čiuožti vandenlente, paplūdimyje saule mėgavosi merginos.

Vandenlenčių entuziastų netrūksta.

Laukia vasaros

Nors sezonas atidarytas kovo pradžioje, tačiau intensyviai pradėta dirbti nuo gegužės. Verslininkai pasidžiaugė, jog nebuvo nė dienos, kad prie tvenkinio kas nors neapsilankytų. Ne visi pramogavo ant vandens – nemažai atvažiuoja tiesiog pabūti gražioje vietoje, pailsėti.

Nors orai nelepino, buvo gana vėsūs, tačiau entuziastų, norinčių praskrieti vandens paviršiumi, netrūko. Pasiteiravus, ar ne per šaltas vanduo, jei tektų į jį panirti, šios pramogos iniciatoriai paaiškino: „Kiekvienas prieš čiuoždamas apsivelka hidrokostiumą. Įkritus į vandenį pradžioje gal ir nėra malonu, tačiau po truputį vidus įšyla.“ Jie taip pat pripažino, kad šis sportas – ekstremalus, tačiau patikino, kad traumų tikimybė galima, jei čiuožiantysis bando atlikti įvairias figūras. Anot D. Rinkevičiaus, norintieji čiuožti pirmiausia instruktuojami, kaip turi elgtis. „Snieglenčių sportas pavojingesnis“, – šypsodamasis pridūrė Darius.

Jis pasakojo, kad lankytojai – daugiausia ukmergiškiai. Tačiau atvyksta ir iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio.

Jau įrengta ir kavinukė, tačiau parko kūrėjai taip pat pajuto karantino suvaržymus. „Vis dėlto, mažėjant draudimų, šiandien jau gavome sumuštinių, greitai galėsime pasiūlyti ir kavos“, – džiaugėsi pašnekovai.

Pastarąsias dienas saulė gerokai pašildė, tad ir poilsiautojų žymiai padaugėjo. „Šiluma ir geras oras, graži aplinka – didžiausi sėkmingos veiklos garantai. Dabar dirbame nuo vidudienio iki vėlumos – tol, kol yra klientų. Na, o piko tikimės atėjus vasarai, kai dauguma atostogauja ir nori gerai pailsėti“, – neslėpė vilčių vandenlenčių parko įkūrėjai.

Galima užsukti ir į kavinukę.

Viena tinkamiausių vietų

D. Rinkevičius vandens pramogoms pasirinko Mūšią dėl to, kad šis tvenkinys yra viena tinkamiausių vietų vandenlenčių sporto mėgėjams. Vandenlentė – tai nedidelė lenta su pritvirtintais neskęstančiais batais. Vandens telkinyje yra pastatomos atramos, vienoje ir kitoje pusėse ištiesiami operatoriaus valdomi trosai. Ant Mūšios įtempti trys lynai – du skirti žmogaus traukimui, į trečią plaukikas įsikabina. Trasos ilgis – 310 metrų.

D. Rinkevičius kalbėjo, kad įrengiant vandens pramogų parką viena užduočių buvo sutvarkyti pakrantę. Tai padaryta padedant savivaldybei, bendradarbiaujant su Vidiškių seniūnijos seniūnu Virgilijumi Štaru. Darius pasidžiaugė, kad savivaldybė žadėjo atvežti ir smėlio paplūdimiui. Pasak verslininko, nors jau daug atlikta, kas buvo užsimota, tačiau darbų dar yra. Jis sakė, kad reikia pabaigti šį projektą, tačiau jau turima vizijų, kaip šią vietą padaryti dar patrauklesne…

AUTORĖS ir vandenlenčių parko „Facebook“ nuotraukos

Taip Mūšios tvenkinio krantai atrodė pernai…

…o tokie yra dabar.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ukmerge palanga :
    Iki palangos dar toli, merginos be bikiniu :D
  • vr :
    nors kokia pramogela ukmergeje .
  • Pagarba Gamtosaugininkui :
    Teisybė, visi mes lygūs, o čia "biznieriai" vos ne ė vandenį įvažiavę....
  • 🍻 :
    🎃
  • lilas :
    trinkit trinkit komentarus jus debilai nebylus
  • kiaurasyknis :
    merginos per malonios
  • gamtosaugininkas :
    kodel gerbiamieji vaziuojat ten kur negalima? masinas palikite asfaltuotoje aiksteleje kur priklauso. jei nereaguosite apskambinesiu visas instancijas ir nuotraukas isdalinsiu spausdinimui, jus ne visagaliai, laikykites taisykliu!!! man nusispjaut ant jusu biznio
  • petras :
    Smėlio daugiau reiktu atvežti
  • A :
    Šaunuoliai. Dailios merginos. Sėkmės ☺🍔🍷🍸🍺
  • Virginija Bujokienė :
    Šaunuoliai.Labai džiaugiamės,kad dar bus viena puiki vieta pabūti gamtoje.. AČIŪ 😊
  • Valentina :
    Kaip tik vakar teko ten uzsukti😊Nuostabus jaunimas, malonios merginos. O aplinka lyg būtum prie jūros... Jauku🌸😊

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas