Naujausi, Žmonės

Pabaiske darbą pradėjo naujas seniūnas

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistė

Nuo pirmadienio, kovo 23 dienos, Pabaisko seniūnijai pradėjo vadovauti naujas seniūnas – 38 metų Renatas Kolka, laimėjęs šių metų vasario 12-ąją įvykusį viešą konkursą į šias pareigas.

R. Kolka pakeitė buvusį ilgametį Pabaisko seniūną Gediminą Lapuką, kuris darbą seniūnijoje paliko praėjusių metų rudenį, tapęs žemės ūkio ministro patarėju. Seniūno pareigas laikinai vykdė vyresnioji specialistė Gina Pažiūrienė.

Naujasis seniūnas R. Kolka – kilęs iš Lazdijų miesto, baigęs studijas į Ukmergę atvyko dirbti ir čia jau skaičiuoja 13-us gyvenimo metus. Vyras su savo šeima gyvena Pabaisko seniūnijos Vaitkūnų kaime esančioje sodininkų bendrijoje „Miškininkas“.

R. Kolka – miškininkas. Šią specialybę jis įgijo Kauno aukštesniojoje miškininkų mokykloje ir Lietuvos žemės ūkio universitete. „Miškininkystės mokiausi net devynerius metus – esu šios specialybės bakalauras ir magistras“, – teigė jis.

Vyras dirbo VĮ Ukmergės miškų urėdijoje, Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės rajono agentūroje, Valstybinėje miškų tarnyboje. Iš pastarosios darbovietės, kurioje praleido 12 metų, R. Kolka pasuko į visiškai kitokią tarnybą – darbą Pabaisko seniūnijoje.

Pasiteiravus, ko tikisi seniūno darbe, R. Kolka atsakė: „Nuo praėjusių metų birželio esu Varinės kaimo, kuriame yra daugiau nei 200 gyventojų, seniūnaitis. Jei radau bendrą kalbą su 200 žmonių, tai, manau, pavyks susikalbėti ir su daugiau nei tūkstančiu – tiek gyventojų yra visoje Pabaisko seniūnijoje. Šioje seniūnijoje labiausiai visi skundžiasi dėl prastos kelių būklės. Bandysiu padėtį taisyti. Nors ir žinau, kad nebus lengva – kelių tvarkymas reikalauja nemažai lėšų.“

R. Kolka su trejais metais jaunesne žmona Jolita – bendrovės „Paina ir Ko“ aplinkosaugos specialiste augina devynerių metų dukrą Gustę ir šešerių Dovydą.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmergiškė :
    Šaunuolis, kad dalyvavo konkurse ir dar didesnis šaunuolis, kad laimėjo.Sveikinu 🌹🌹🌹

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas