Vaikai iš Ukmergės bendravo su D. Nausėdiene.

Aktualijos, Naujausi, Žmonės

Ukmergiškiai dalyvavo pilietiškumo pamokoje

Valstybės atkūrimo dieną, vasario 16-ąją, Valstybės pažinimo centre lankėsi grupė mūsų rajono vaikų iš Ukmergės globos bei Tulpiakiemio vaikų dienos centrų. Jie bendravo su prezidento žmona Diana Nausėdiene, dalyvavo edukacinėje pamokoje „Žaidžiame valstybę“.
Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės globos centro direktorius Vygantas Kaselis, Valstybės pažinimo centre vykusiame renginyje septyniolika ukmergiškių taip pat susitiko su kitais trečių–šeštų klasių moksleiviais iš Vilniaus, Kauno globos namų bei globos centrų.
Edukacinėje pamokoje „Žaidžiame valstybę“ žaidimo forma visi buvo supažindinti su svarbiausiomis valstybės institucijomis ir jų veikimu, sužinojo, kas yra politinės partijos, kaip vyksta rinkimai. Taip pat vaikai patys galėjo imituoti institucijų veiklą ir įstatymų leidybą.
D. Nausėdienė linkėjo vaikams smagios, įdomios vaikystės, smalsumo, drąsos svajoti, atkakliai siekti tikslų ir būti aktyviais piliečiais: „Jūs esate Lietuvos ateitis, ir vieną dieną bet kuris iš jūsų galite tapti Lietuvos prezidente ar prezidentu. Gal kurią dieną ir mane pakviesite į Prezidento rūmus prisiminti šio susitikimo. Tačiau kol kas turite siekti žinių, gilintis, šviestis, augti. Svarbiausia – susigalvokite didelį tikslą ir kryptingai ženkite jo link!“

„G. ž.“ inform.

LR Prezidento kanceliarijos nuotr./ Robertas Dačkus

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas