„Antanas Smetona - iškiliausia Ukmergės rajono asmenybė“, Jaunimas

Prezidento Antano Smetonos metus bebaigiant

Tradiciškai lapkričio paskutinį penktadienį vykstančią Etninės kultūros dieną šįmet organizavome dvejopai: pirmų ir trečių klasių gimnazistai dalyvavo renginyje „Ne kitoniškai, o smetoniškai“, o antrų klasių gimnazistai šėlo tautinėje vakaronėje.

Abiem renginiams klasės ruošėsi iš anksto. Visų pirma teko parengti prisistatymą apie tarpukario smetoniškąją Lietuvą: prisirinkti įdomesnių faktų apie to laikotarpio paprastų valstiečių ir aukštuomenės gyvenimą, valgį, transportą, kultūrą, etiketą, susirasti tarpukario madą atitinkančių darbužių. O antrokams teko užduotis atstovauti skirtingiems etnografiniams regionams.

Tad penktadienį nuo ryto gimnazijos koridoriuose šurmuliavo žavios ponios ir ponaičiai, regionų tautiniais rūbais pasipuošę jaunikaičiai. Į renginį atvyko pats prezidentas Smetona (mokyt. Kastytis Kvietkauskas) su ponia Sofija (mokyt. Dalia Vaičiūnienė), būrys žavių damų tiesiai iš Karininkų Ramovės baliaus (gimnazijos mokytojai). Scenoje vienas pasirodymas keitė kitą, klasių parengtos inscenizacijos buvo ir informatyvios (pavyzdžiui, pirmokų parengtas pasirodymas apie tris esminius smetonišką Lietuvą garsinusius dalykus), ir skanios (trečiokų, įsigilinusių į to laikotarpio valstiečių ir dvarininkų valgių pristatymas), ir linksmos (pavyzdžiui, trečiokų parengtas vaizdelis iš nuobodžiaujančių ponių nuotykių Palangos Kurhauze)… Žodžiu, gimnazija šurmuliavo ne kitoniškai, o smetoniškai…

www. smetona.ukmerge.lm.lt

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas