„Antanas Smetona - iškiliausia Ukmergės rajono asmenybė“, Jaunimas

Neškime šviesą!

Antano Smetonos gimnazijoje vyko prezidentų vardais pavadintų gimnazijų susitikimas, kuriame dalyvavo Kauno Antano Smetonos, Kaišiadorių Algirdo Brazausko, Kazlų Rūdos Kazio Griniaus, Šilalės rajono Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijų mokinių atstovai ir juos lydintys mokytojai. Renginys buvo skirtas prezidento institucijos 100-mečiui ir prezidento Antano Smetonos metams.

Pirmiausia nuvykome į pirmojo Lietuvos prezidento gimtinę, padėjome gėlių prie Antano Smetonos paminklo, vėliau apsilankėme jo dvare. Mus pasitikusi gidė Jurgita įsimintinai papasakojo apie prezidento asmenybę ir gyvenimą šiame dvare, apžiūrėjome ekspoziciją. Vėliau grįžome į gimnaziją, kur gimnazistai galėjo pritaikyti įgytas žinias, nes rungėsi protų mūšyje, kuriame buvo klausimų ne tik apie prezidento instituciją, bet ir apie tarpukario prezidentus.

Renginio pabaigoje gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna priminė prezidento žodžius, atidarant mūsų gimnaziją, apie gimnazistų pareigą „mokytis, auklėtis ir nešti šviesą gimtam kraštui“ ir visiems dalyviams įteikė atminimo žibintus „Neškime šviesą“.

www. smetona.ukmerge.lm.lt

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas