Pirmoje laidoje kalbėjo, pristatė savo viziją Tauras, Beata ir Andžela.

„Antanas Smetona - iškiliausia Ukmergės rajono asmenybė“, Jaunimas, Naujausi

Startavo internetinis projektas „Jaunimas kalba“

Genovaitė KAZIELIENĖ

 

Startavo naujas ukmergiškių internetinis projektas „Jaunimas kalba“, kurio iniciatorė ir mentorė – Deimantė Markevičiūtė, „Pramogų korporacijos“ įkūrėja. Kūrybinė komanda – mokiniai, kurių jauniausiai – dvylika metų.

D. Markevičiūtė „Gimtajai žemei“ sakė, kad kaip neformaliojo jaunimo atstovė labai domisi jaunų žmonių veikla, tačiau pastebėjo, jog trūksta internetinės sklaidos. Sužinojusi apie tai, kad Latvijoje yra tokia laida „Vaikų radijas“, nutarė kažką panašaus padaryti ir Lietuvoje.

Savo idėja ji pasidalino su keliais aktyviais moksleiviais, šie jai pritarė. Iniciatoriai nutarė sukurti internetinę laidą, kuri apjungtų ne tik mūsų šalies, bet ir viso pasaulio jaunus žmones.

„Pradėjome burti komandą. Dabar jos branduolį sudaro devyni vaikinai ir merginos, dauguma jų – Antano Smetonos gimnazijos gimnazistai, – pasakojo Deimantė. – Tauras Žemaitis – laidos vedėjas, Gertrūda Baublytė kuruos meno, teatro, muzikos temas, kurs scenarijus, Tauras Gūdmantas užsiima videomontažu ir filmavimu, Paulina Kardokaitė atsakinga už socialines medijas, Andžela Serych – „Šilo“ progimnazijos moksleivė, bus vedėja, scenaristė. Laidą kurs ir sesės Aniūnaitės – Aistė užsiims info analize, Beata – vedėja. „Šilo“ progimnazijos moksleivė Andžela Serych – vedėja, scenaristė. Neseniai prie mūsų prisijungė ir Želvos gimnazijos gimnazistas Andrius Ivanov“, – pristatė devynetuką laidos iniciatorė.

Ji taip pat pasakojo, kad mūsų šalyje yra daug jaunimo organizacijų, tačiau jos vienija pačius iniciatyviausius jaunuolius. „Mūsų tikslas – apjungti socialines medijas mėgstančius, tačiau nelabai aktyvius paauglius. Siekiame juos įtraukti į diskusijas, padėti išsiugdyti kritinį mąstymą, atpažinti save, suprasti, kad jų pačių rankose sprendimai, susiję su būsimo gyvenimu kelio pasirinkimu, ir kuo anksčiau apie tai pradės mąstyti, tuo geriau“, – atskleidė savo užmojus D. Markevičiūtė.

Pirmąją laidą komanda kūrė pusantro mėnesio, o „YouTube“ platformoje ji pasirodė gruodžio 2 dieną.

Pradžia buvo sėkminga: per trumpą laiką – kelias savaites, „YouTube“ įrašas „Jaunimas kalba“ buvo peržiūrėtas daugiau kaip 800 kartų, „Facebook“e sulaukė virš 300 peržiūrų.

Deimantė pripažino, kad įgyvendinti idėją be rėmėjų būtų sudėtinga: „Dėl to esame dėkingi tiems, kurie suprato, kad ši laida reikalinga – tai jaunimo muzikos klubas „Rockmergė“, leidęs naudotis įrašų studija, Antano Smetonos gimnazija, paskolinusi aparatūrą, „Pramogų korporacija“, suteikusi vietą susitikimams ir repeticijoms, kiti.“

Kūrėjai neslepia ambicijų, kad laida „Jaunimas kalba“ taptų pačia mylimiausia ne tik tarp Lietuvos paauglių, bet populiari ir tarp viso pasaulio jaunimo.

Mus remia:

 

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas