Įvairūs, Naujausi

Kurėnų užeigos teritorijoje surengta 21-oji sertifikatinė šunų paroda

Oskaras VERBICKAS

„Čia yra toks sportas, kuris jeigu patinka – darai, nes jis niekada neatsiperka“, – savaitgalį šunų parodoje, nė kiek neparodydama apmaudo, pasakojo panevėžietė Toma Narmontienė, atsivežusi du Amerikiečių akitos veislės šunis. Šiais metais tokia veikla užsiimančių gyvūnų mylėtojų į parodą užsiregistravo apie 430.

 

Parodos šurmulys užvaldė visą Kurėnų užeigos teritoriją

Liepos 20-21 dienomis Ukmergės kinologų klubo organizuotoje parodoje per vieną dieną buvo galima išvysti virš 430 šunų. Visi jie skirtingi – net 128 veislių. Pagrindinio renginio organizatoriaus Stasio Barausko teigimu, ši paroda buvo ypatinga ir tuo, kad sudomino daug didesnį užsieniečių skaičių nei praėjusiais metais. Iš Norvegijos, Suomijos, Baltarusijos, Estijos, Rusijos ir Latvijos atvyko net 220 dalyvių.

Parodoje gausu buvo ir lankytojų. Puikus oras jų pritraukė tiek, kad vėliau atvykusiems sunkiai sekėsi pasistatyti automobilį. Žiūrovai abi dienas jau nuo 10 val. ryto galėjo stebėti šunų ekspertizę ringuose, vėliau – vedlių konkursą, o galiausiai ir pramoginę programą. Visos parodos metu veikė ir parduotuvėlės, kuriose norintys galėjo įsigyti šunims skirtų aksesuarų, maisto ar kosmetikos priemonių.

Pagrindiniai prizai atiteko moterims

Parodos metu visi šunys buvo suskirstyti į 7 klases pagal amžių, o vėliau – į 11 grupių, kuriose juos vertino teisėjai iš Lietuvos, Ukrainos ir Baltarusijos. Keturkojai pretendavo į tokius titulus, kaip parodos, jaunimo, veteranų, veislės nugalėtojas, kandidatas į Lietuvos čempionus, geriausias priešingos lyties atstovas. Anot S. Barausko, kiekvienas dalyvis gavo bent po vieną prizą – išdalinta apie 60 taurių ir keli šimtai apdovanojimo ženkliukų – rozečių.

Pagrindiniai parodos prizai šiais metai atiteko moterims. Gražiausiu kinologų klubo nario šunimi buvo išrinktas Astos Pakalnytės-Ancikės Trumpaplaukis vengrų vižlas. Pirmąją dieną gražiausio parodos šuns prizas atiteko Lasos apsui, kurį augina vilnietė Lina Česnavičiūtė, o antrąją – Didžiojo pudelio veislės keturkojui, kurio šeimininkė Anna Maksimova iš Estijos.

Dėl kaitros ne viskas ėjosi pagal planą

Puikus oras ne tik pritraukė gausybę žmonių, bet ir vargino keturkojus. S. Barauskas sakė, kad pagrindinis parodos tikslas buvo parodyti žmonėms šunis ir kaip su jais galima dirbti, tačiau dėl karščio išpuoselėtus augintinius pamatyti buvo sunkiau, nes jie nuo saulės slėpėsi palapinėse.

Šuns augintoja iš Panevėžio taip pat pasakojo, kad „pasiruošimas reikalauja labai daug: reikia šunį socializuoti, treniruoti, prieš parodą sutvarkyti išvaizdą, o ir dalyvavimas kainuoja ganėtinai nepigiai.“ Keletui dalyvių visos pastangos buvo veltui. Vienas šuo dėl, galimai, per didelės temperatūros susierzino ir puolė teisėjus, todėl, deja, buvo diskvalifikuotas. Kitam nepasisekė dar labiau – šeimininkė, norėdama atvėsinti šunelį, leido jam išsimaudyti ežere, tačiau šaltas vanduo sutraukė augintiniui koją ir teko leisti vaistus. Visgi, daugeliui atvykusiųjų kaitra nesutrukdė, todėl iki pat parodos pabaigos vyravo puiki nuotaika.

AUTORIAUS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas