Šefas R. Galvonas.

Naujausi, Žmonės

Naujas restoranas – per 10 dienų

Miglė VALIONYTĖ

Taujėniškis Rokas Galvonas visoje Lietuvoje išgarsėjo 2016 metais. Tuomet būdamas 16-kos kulinaras, siekdamas įgyvendinti savo svajonę, gavo teismo leidimą įkurti maitinimo įstaigą.

Pirmieji jaunojo šefo žingsniai kulinarijos keliu prasidėjo dar vaikystėje. R. Galvono šeima – stambūs ūkininkai. Taip pat siūlo tautinio paveldo patiekalus: žirnių košę su spirgučiais, naminę duoną, pyragus, šakočius, ragaišius. Gaminti mažametis Rokas mokėsi iš mamos ir močiutės. Tuomet jis virtuvėje buvo tik jų pagalbininkas.

Būdamas vos penkerių, vaikas jau gamino savo pirmuosius patiekalus. Ūgtelėjęs kepdavo saldėsius ir vaišindavo jais savo draugus.

Sulaukęs 14-kos jaunuolis jau rengė banketus, degustacijas, kur pristatydavo vieno kąsnio užkandžius, karštuosius patiekalus.

2015 metais šefas surengė paties sukurto meniu – „Roko virtuvės“ – pristatymą. Renginys sulaukė daug dėmesio. Faktas, kad nepilnametis asmuo maitina žmones, pasiekė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Ukmergės padalinio specialistus.

Po skundo vaikinas turėjo du pasirinkimus: susitvarkyti viską kaip pridera arba nutraukti savo veiklą.

R. Galvonas neketino paleisti savo svajonės. Jis kreipėsi į Ukmergės apylinkės teismą, kad šis pripažintų nepilnametį emancipuotu – turinčiu tokias pat teises, kaip pilnametis.

Gavęs patvirtinimą teisėtai kurti savo įmonę, Rokas ėmėsi darbo. Per du mėnesius įsirengė reikalavimus atitinkančią virtuvę ir įsteigė savo verslą.

Pirmąjį restoraną „Roko virtuvė“ jaunasis šefas įkūrė ilgą istoriją menančiame Taujėnų dvare. Sėkmingai pradėjęs savo verslą ir įgyvendinęs pagrindinę svajonę vaikinas nesustojo.

Praėjus porai metų jis pristatė pakelės restoraną „DOMI“ prie automagistralės Vilnius–Panevėžys (55 km). Iššūkius mėgstantis Rokas pripažįsta, kad tokio pobūdžio restoranams sulaukti sėkmės nėra lengva užduotis. Reikia, kad maistas būtų patiekiamas greitai, skaniai ir už prieinamą kainą. O tai – nelengvas tikslas.

Šiuo metu 19-metis šefas rengia išvažiuojamuosius banketus, yra įkūręs ir vadovauja kepyklėlei bei 3 restoranams. Paskutinysis duris atvėrė vos prieš savaitę.

Šįkart jo „taikiniu“ tapo Anykščiai. Šis jau kurortu vadinamas miestas garsėja ne tik Lajų taku ar Arklio muziejumi, bet ir saugo antrąjį pagal dydį riedulį Lietuvoje – Puntuką.

Mieste taip vadinasi ir vienas seniausių viešbučių, įsikūręs centrinėje aikštėje. Čia ir buvo atidarytas trečiasis jaunojo šefo restoranas „Puntukas“.

Pavadinimo pasirinkimą lėmė tai, kad viešbutis veikia jau labai seniai – daugiau nei dvidešimt metų, todėl restorano įkūrėjas nusprendė pavadinimą išsaugoti.

Vaikinas į restorano atidarymo šventę visus pakvietė jau birželio pradžioje. R. Galvonas sako, kad patalpų įrengimo darbai vyko dieną naktį. Restoranas buvo pilnai įrengtas ir atidarytas vos per 10 dienų.

Anykštėnai ir miesto svečiai čia gali rinktis iš gausaus meniu: tarp klasikos ir modernumo, prancūzų ir italų virtuvės, desertų.

Kaip ir „DOMI“, šiame restorane vyrauja juoda ir balta spalvos. Vos įžengus lankytojus pasitinka juodas arklys, kuris, pasak jaunojo verslininko, simbolizuoja tai, kad Anykščiai – arklių miestas.

Restorano įkūrėjas sako, jog su virėjomis juokauja, kad juodas arklys primena jų sunkų, juodą darbą.

Paklaustas apie ateities planus jaunasis kulinaras teigia, kad jų tikrai yra daug. Galbūt ateityje vėl visus nudžiugins dar vienas Roko restoranas. Tačiau dabar, kaip prisipažįsta šefas, jis nori truputėlį atsipūsti ir visas jėgas sutelkti savo klestinčiam verslui.

Taujėniškio restoranus puošia to paties stiliaus interjero detalės.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • AUSRA. :
    SAUNUOLIS .TOKIUS GABIUS ZMONES REIKIA SKATINTI .GAL TADA RAJONE ATSIRAS IR DAUGIAU GABIU ZMONIU KURIE GARSINS MUSU RAJONA .NES YRA ATVEJU KAI JAUNI GABUS ZMONES YRA MENKINAMI ZLUGDOMI.LINKIU ROKUI SEKMES
  • Rima Cer :
    Saunuolia Rokas,linkiu visokeriopos sekmes siekiant uzsibresto tikslo
  • Gražina :
    Oi kaip smagu skaityti apie tikslo siekiantį žemietį!Sèkmės visokiariopos, Rokai!
  • Daiva :
    Šaunuolis rokai.sėkmės!
  • Daiva :
    Šaunuolis rokai sėkmės!
  • DAUGIAU TOKIU VAIKU :
    SAUNUOLIS

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas