Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Naujausi, Žmonės

Ukmergiškis paskirtas ambasadoriumi Indijos Respublikoje

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė, vadovaudamasi Konstitucija ir atsižvelgdama į Vyriausybės teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo nuo rugsėjo 3 d. Julių Pranevičių paskyrė nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi Indijos Respublikoje.

Iš Ukmergės kilęs diplomatas Delyje pakeis Laimoną Talat-Kelpšą, kuris ambasadoriaus Indijoje, Bangladešui, Nepalui ir Šri Lankai pareigas ėjo penkerius metus.

41-erių J. Pranevičius dirbti į Pietų Azijos valstybę kraustysis iš JAV. Nuo 2015 metų pradžios jis eina Lietuvos Respublikos generalinio konsulo Niujorke pareigas. JAV jis gyvena su šeima – taip pat diplomate žmona Daiva bei moksleiviais dukra ir sūnumi.

1995 metais baigęs Jono Basanavičiaus gimnaziją, būsimasis diplomatas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute įgijo politikos mokslų bakalauro laipsnį, po to tame pačiame institute baigė Europos studijų magistrantūros studijas. 1999 m. J. Pranevičius pradėjo dirbti Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijoje. Čia ėjo įvairias pareigas – buvo Europos Sąjungos departamento Institucinių klausimų ir pasirengimo pirmininkauti Europos Sąjungai skyriaus vedėjas, Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos Pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai departamento direktoriaus pavaduotojas ir direktorius, Europos Sąjungos departamento direktorius.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ražiškių kaimas :
    Linkime daug sėkmės

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas