T. Kumetaitis.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Titas Kumetaitis – „Metų gimnazistas 2018“

MOKYKLŲ NAUJIENOS INTERNETE

Dažnai žodžiai „lyderis“, „lyderystė“ vartojami tada, kai kalbama apie inovacijas, kūrybiškumą, išskirtinus gebėjimus. Tačiau, kaip teigia Ilja Laurs, lyderystė nėra įgimta, o įgyjama savybė, lyderis – tai, visų pirma, žmogus, nuolatos besimokantis naujų dalykų, tobulėjantis, nebijantis iššūkių, gebantis prisiimti atsakomybę už savo gyvenimą. Drąsiai galima teigti, kad mokykla ir yra ta vieta, kuri jaunam žmogui padeda pažinti save ir atskleisti savo galias.

Antano Smetonos gimnazijos direktoriaus Adolfo Girdžiūnos iniciatyva buvo suburta mokytojų, tėvų ir mokinių komanda, kuri parengė konkurso „Metų gimnazistas“ nuostatus. Šio konkurso tikslas – skatinti gimnazistų aktyvumą, pastebėti ir įvertinti gimnazistus, kurie garsina gimnaziją ir prisideda prie gimnazijos klestėjimo savo puikiu mokymusi ir visuomenine veikla. Konkurso nuostatai aprėpia daugelį sričių: akademinius pasiekimus – praėjusių metų ir 1-ojo pusmečio pažymius, dalyvavimą ir laimėjimus tarptautiniuose, šalies, rajono konkursuose, olimpiadose, varžybose bei dalyvavimą ir laimėjimus neformaliajame ugdyme – klasės, mokyklos, visuomeninių organizacijų projektuose, savanoriškose veiklose.

Šįmet pirmą kartą organizuotam konkursui I–IV klasių bendruomenės pateikė keturių šaunių gimnazistų kandidatūras: ketvirtokų T. Kumetaičio ir Guodos Taraškevičiūtės, antrokės Odetos Mackevičiūtės ir pirmokės Kamilės Samusiovaitės. Komisija, kurią sudarė mokytojai, tėvų atstovai, gimnazistai, atidžiai perskaitė klasių auklėtojų, mokytojų rekomendacijas ir įvertino kandidatų pasiekimus.

Daugiausia balų surinko ketvirtokas T. Kumetaitis. Jis gerai pažįstamas visiems gimnazistams – puikiai mokosi, yra įvairių konkursų, olimpiadų laimėtojas. Kaip mokomojo Europos parlamento (MEP) narys ne vienerius metus organizavo eurodebatus gimnazijoje, klasės valandėles apie Europos Parlamentą, susitikimą su Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi. Kaip gimnazistų prezidentas Titas patobulino mokinių prezidento rinkimų nuostatus, administravo gimnazijos „Facebook“ puslapį, įgyvendino gimnazistų norą turėti džemperius su gimnazijos logotipu, organizavo Menų savaitę ir gimnazijos naktį, dalinosi patirtimi su kitų Respublikos gimnazijų savivaldomis. Be to, Titas dainuoja gimnazijos chore, šoka pramoginius, folklorinius šokius, dalyvavo archeologų, jaunųjų politologų, istorikų būreliuose, gabių vaikų sambūryje, savanoriauja organizuojant įvairius miesto renginius… Tačiau bene svarbiausia, kad Titas noriai ir atsakingai imasi naujų veiklų, nebijo klysti, turi aiškų tikslą ir nuosekliai siekia, yra pavyzdys visiems gimnazistams. Tai žmogus, kuris gimnazijoje subrendo ir atsiskleidė kaip asmenybė.

T. Kumetaičiui, tapusiam „Metų gimnazistu 2018“, bus įteikta speciali dovana – Prezidentui Antanui Smetonai pagerbti skirtas medalis ir 200 eurų piniginis prizas.

„Metų gimnazisto 2018“ komisijos pirmininkė

Vitalija ŽIUPKIENĖ

smetona.ukmerge.lm.lt

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas