M. Zakarauskaitė.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Jaunųjų ukmergiškių sėkmė nacionaliniame konkurse

Jurgita ZAKARAUSKIENĖ

Vilniuje vyko XX nacionalinio Balio Dvariono pianistų ir stygininkų konkurso finalinis etapas. Jame pasirodė talentingiausi Lietuvos jaunieji muzikantai.

„XX Balio Dvariono pianistų ir stygininkų konkursą sutinkame Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį. B. Dvarionas dovanojo Lietuvai daugybę gabių kūrėjų, muzikos profesionalų. Šiandien šis renginys suburia jaunąją muzikos kartą – būsimuosius scenos virtuozus“, – kalbėjo konkursą globojanti Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Konkurse saviraiškos ugdymo kategorijoje stygininkų grupėje Ukmergei atstovavo Meno mokyklos mokiniai, violončelininkai: VII klasės mokinys Jokūbas Burneikis (mokytoja Virginija Marija Mažeikienė, koncertmeisterė Laura Burneikienė) ir III klasės mokinė Martyna Zakarauskaitė (mokytoja V. M. Mažeikienė, koncertmeisterė Rasa Ermolavičienė). Kad patektų į nacionalinio konkurso finalinį etapą, jaunieji atlikėjai turėjo sėkmingai pasirodyti regioniniuose etapuose – abu savo amžiaus grupėse buvo etapo nugalėtojai. Nacionaliniame ture ukmergiškiai violončelininkai taip pat parodė puikius rezultatus. M. Zakarauskaitė tapo konkurso diplomante. Ypač sėkmingas finalinis etapas buvo J. Burneikiui, kuris tapo konkurso laureatu bei buvo apdovanotas specialiu prizu už geriausią B. Dvariono kūrinio atlikimą.

Džiaugiamės ir didžiuojamės vaikų pasiekimais. Didžiausia pagarba, nuoširdi padėka mokytojai V. M. Mažeikienei už jaunųjų talentų ugdymą skatinant jų meninį išprusimą, padedant konkursantams įgyvendinti užmojus, siekti rezultatų, valdyti įtampą, taip pat koncertmeisterėms R. Ermolavičienei ir L. Burneikienei, neskaičiuojančioms laiko, drąsinančioms, dalinančioms šilumą. Ir visa tai – iš idealistinių paskatų.

Sauliaus ZAKARAUSKO, L. BURNEIKIENĖS nuotr.

J. Burneikis.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • regina :
    Sveikinimai Ukmergiskiams........

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas