Prie Ukmergės rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Ar pakankamai žinome apie mus supančią aplinką?

Kornelija BALŽEKAITĖ

Antano Smetonos gimnazijos gimnazistė

Atrodo, gimtajame mieste, kurį pažįstame it nuluptą, būtų sudėtinga rasti kokią nors naują, negirdėtą informaciją ar nežinomą vietą. Tačiau, kartais nutinka ir taip, kad apie įprastus, esančius visai šalia kiekvieno iš mūsų dalykus, nė nesusimąstome, jų nepastebime, nors jie – gyvybiškai svarbūs.

Balandžio 24 dienos popietę Antano Smetonos gimnazijos 1-4 klasių mokiniai praleido nepaprastai turiningai ir prasmingai. Taip įvyko apsilankius Ukmergės rajono valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje. Šią išvyką organizavo gimnazijos biologijos mokytoja metodininkė Elvyra Kriaučiūnienė. Kai susirinko beveik visi mokiniai, prie pastato durų pasirodė besišypsantis ir entuziastingas tarnybos viršininkas-valstybinis veterinarijos inspektorius Ričardas Gleiznys.

Jis šiltai pristatė, kaip pats sakė, „savo namus“, kuriuose iš viso dirba 13 darbuotojų, bendradarbiaujančių ne tik kaip kolegos, bet ir kaip šeima. R. Gleiznys papasakojo apie tarnybos struktūrą bei apie skausmingas ne tik Ukmergės rajonui, bet ir visai Europai gyvūnų ligas – afrikinį kiaulių marą, paukščių gripą, pasiutligę.

Taip pat viršininkas užsiminė apie vis spartėjantį bakterijų atsparumą antibiotikams. Žinome, kad antibiotikai – tai vaistai, naikinantys, stabdantys ligas sukeliančių bakterijų dauginimąsi ir augimą, tačiau bakterijos jau sugeba išgyventi ir atsilaikyti prieš antibiotikus. To priežastis – neracionalus, netinkamas antibiotikų vartojimas, pavyzdžiui, kai jie naudojami be gydytojo priežiūros, ne pagal duotus nurodymus.

Ukmergės rajono valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas mums suteikė daug žinių, praplėtė akiratį. Gimnazistams labai patiko gauta informacija, kilo daug klausimų, į kuriuos R. Gleiznys mielai atsakė.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas