A. Uščiauskaitė ir D. J. Iredale pristatė stendinį pranešimą.

„Socialinės medijos – neribotos galimybės ir užslėptos žabangos“, Jaunimas

Gimnazistai dalyvavo respublikinėje konferencijoje

Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai ir mokytojai dalyvavo respublikinėje konferencijoje „Lietuvos mokslo ir technologijų pažanga istoriniame kontekste nuo 1918 m. iki šių dienų“, kuri vyko VGTU inžinerijos licėjuje, Vilniuje. Renginyje dalyvavo 32 mokiniai iš Vilniaus, Kauno ir Ukmergės mokyklų, jie pristatė stendinius ir žodinius pranešimus.
Stendinį pranešimą konferencijoje pateikė ukmergiškiai Agnė Uščiauskaitė ir David Juozas Iredale (vadovė Vilma Grigienė). Jie savo darbe atskleidė, kaip kito lietuviška reklama – nuo naivių žinučių laikraščiuose iki modernių vaizdų televizorių ekranuose. Akvilė Vitkauskaitė (vadovas Saulius Grigas) skaitė žodinį pranešimą ir gvildeno vieną opiausių Lietuvos problemų – emigraciją, jos istoriją bei kitus demografinius pokyčius mūsų šalyje. Pranešėja pabrėžė, kad ir prieš daugiau nei šimtą metų lietuviai neretai laimės ieškodavo svetur, bet po klajonių sugrįždavo į tėvynę. Du gimnazistai – Urtė Balčiūnaitė ir Pijus Brazinskas (jų vadovė Gražina Macijauskaitė) ne tik parengė įdomius žodinius pranešimus, bet ir supažindino visus konferencijos dalyvius su Ukmergės kraštu, technologiniais proveržiais jame. U. Balčiūnaitė pristatė vieno seniausių Lietuvoje Ukmergės vandentiekio raidą bei modernizaciją. Apžvelgė jo vystymosi etapus bei plėtrą, vandens kokybės kitimą, palygino jį su kitų miestų duomenimis. Gimnazistė pasidžiaugė, kad mūsų miesto vanduo kur kas geresnis nei Lietuvos didmiesčių. P. Brazinskas papasakojo „Vienybės“ gamyklos istoriją, kuri prasidėjo 1919 m. – praėjus metams, kai buvo atkurta Lietuvos Nepriklausomybė. Pranešėjas pažymėjo, kad nors įmonė skaičiuoja ilgus gyvavimo metus, ji sugebėjo prisitaikyti prie šiuolaikinės rinkos, gali didžiuotis ne tik modernia įranga, bet ir savo darbą mylinčiais žmonėmis.
Konferencijoje dalyvavę gimnazistai ir mokytojai apdovanoti padėkos raštais. Jono Basanavičiaus gimnazija buvo aktyviausia konferencijos dalyvė, tad ukmergiškiai laimėjo specialųjį prizą – kvietimą apsilankyti Lietuvos energetikos ir technikos muziejuje.
„G. ž.“ inform.

P. Brazinskas papasakojo „Vienybės“ gamyklos istoriją.

Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai ir jų vadovai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas