Kieme išaugęs grybas svėrė 8,5 kilogramo.

Aktualijos, Naujausi

Po egle stūksojusiam milžinui iki rekordo pritrūko

Penktadienį į „Gimtosios žemės“ redakciją paskambino Vaitkuškio kaime gyvenantis Andrius. Jis teigė, kad jo kieme auga rekordinis ar bent jau į tokį pretenduojantis grybas.

Atvykę pamatėme, jog vyriškio kieme užaugo įspūdingo dydžio didysis kukurdvelkis. Su šia valgomų grybų rūšimi Lietuvos gyventojai susiduria dažnai. Baltos spalvos gyvosios gamtos organizmai pasirodo ne vienoje sodyboje. Vaitkuškietis savo kieme dažnai jų skaičiuoja ne po vieną ar du, tačiau tokio didelio esą dar nebuvo matęs.

Dažniausiai grybai Andriaus kieme pjaunant žolę patenka po žoliapjovės peiliais. Šis to išvengė, nes augo po egle. Tik pasirodęs ir pradėjęs stiebtis jis patraukė dėmesį savo dydžiu. Vyras sako, jog paskutinėmis dienomis savo „augalą“ laistė ir tyliai galvojo apie rekordą. Andrius, supratęs, kad susidūrė su neeiliniu egzemplioriumi, susisiekė su šalyje įvairiausius rekordus tiriančia ir registruojančia agentūra „Factum“. Didžiausias mūsų valstybėje užregistruotas kukurdvelkis svėrė 14,7 kg, jo apimtis – 1,9 m.

img_3704

Po savaitės Andriaus kieme augęs grybas pasiekė savo piką. Didysis kukurdvelkis buvo 1,7 m apimties, 35 cm aukščio ir 55 cm pločio. Užkėlus ant svarstyklių paaiškėjo, kad šis galiūnas sveria 8,5 kg. Taigi, iki šalies rekordo pritrūko.

Paklaustas, kuo didžiojo grybo išaugimo vieta ypatinga, vyras gūžčiojo pečiais. „Esu azartiškas grybautojas ir toje vietoje dažnai pilu grybų liekanas, gal tai padėjo?“ – svarstė jis. Nors ir žinodamas, kad jo kieme galima išauginti įspūdingo dydžio grybų, vyras sako to specialiai nedarysiantis. „Nemanau, kad tėtis, šienaudamas žolę, turės tiek kantrybės kiekvieną iš išaugusių grybų apvažinėti“, – juokavo Andrius.

Dainiaus VYTO nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas