Vedėjas kandidatams uždavė įvairius klausimus. Daivos ZIMBLIENĖS nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Kandidatai į Seimą rungėsi debatuose

Trečiadienį Turizmo ir verslo informacijos centro salė buvo sausakimša. Susirinkusieji stebėjo akcijos „Balsuok atsakingai“ organizuojamus kandidatų į Seimą debatus.

Ši iniciatyva subūrė aukščiausio lygio Lietuvos žurnalistus ir skatina gyventojus daug atsakingiau pažiūrėti į vyksiančius rinkimus, geriau pažinti būsimus kandidatus ir pasirinkti būtent tą, kuris labiausiai vertas atstovauti rinkėjų interesams.

Akcijos komandoje yra tokie gerai žinomi žmonės kaip Andrius Tapinas, Rita Miliūtė, Virginijus Savukynas, Liudas Dapkus ir daugybė kitų. Iš viso šalyje skirtinguose miestuose per dvidešimt dienų bus surengti 59 debatai.

Ukmergėje vykusius debatus moderavo internetinio portalo 15min.lt tyrimų skyriaus žurnalistas Skirmantas Malinauskas. Iš dešimties Ukmergės vienmandatėje apygardoje besibalotiruojančių kandidatų dalyvavo šeši – Tomas Baginskas, Regimantas Baravykas, Arūnas Dudėnas, Nijolė Giedraitienė, Juozas Imbrasas ir Eduardas Zeziulevičius. Nebuvo Agnės Balčiūnienės, Loretos Graužinienės, kurios šiuo metu yra užsienyje, bei Jūratės Baltrūnienės ir Juozo Varžgalio.

S. Malinauskas kandidatų klausinėjo apie jų kompetenciją, nuveiktus darbus. Kiekvienas susilaukė jam asmeniškai skirto klausimo pagal jo darbo patirtį, buvusias veiklas. Po vieną klausimą savo kolegai galėjo užduoti ir patys kandidatai. Į debatus aktyviai įsitraukė ir susirinkę gyventojai, kurie pateikė sau rūpimus klausimus.

Rinkimai į Seimą vyks spalio 9 dieną.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas