Nauja aikštelė Draugystės gatvėje tapo vaikų traukos centru.

Aktualijos, Naujausi

Prioritetas – patrauklios erdvės vaikams ir vyresniems

Nors dažnai sakoma, kad pavasaris yra geriausias metas atsinaujinti, kai kuriems darbams laikas visada bus tinkamas. Ukmergės miesto seniūnijos planuose – ne tik tęsti erdvių vaikų žaidimų aikštelėms kūrimą ir atnaujinimą, bet ir iš naujo atrasti pamirštą miesto vietą – teritoriją šalia vėliavnešių skulptūros.

Prieš keletą metų vienas iš didžiausių skaudulių mieste buvo vaikų žaidimo aikštelės. Įvairiausios karstyklės, sūpynės, čiuožyklos daug kur buvo ne tik surūdiję, aplūžę ar sukrypę, bet ir labai nesaugios. Buvo nuspręsta situaciją pakeisti ir sukurti vietas, kur vaikai galėtų leisti laiką.

Seniūnės Zitos Pečiulienės teigimu, iš viso per šį sezoną atnaujinta apie šešiasdešimt sūpynių, žaidimų aikštelių vietose pastatyti 24 nauji suoliukai, dar didesnis skaičius jų atnaujinta. Taip siekiama, kad vaikai be tikslo nevaikščiotų gatvėse, o turėtų vietas, kuriose norėtų leisti laisvalaikį.

Per vasarą Vilniaus, Deltuvos ir Draugystės gatvėse įrengtos ir trys naujos, kiek didesnės aikštelės. Jose sumontuoti visai nauji įrenginiai – suoliukai, sūpynės, smėlio dėžės. Aikštelės atsiranda ten, kur kažkada panašios yra buvę. Deltuvos gatvėje vaikai dabar žais, kur prieš metus buvo tik sulūžusių smėlio dėžių liekanos.

Teritorija šalia vėliavnešių pagražės.

Teritorija šalia vėliavnešių pagražės.

Susiduriama su iššūkiais

Nors seniūnija deda daug pastangų ir kiek išgali padaro, Z. Pečiulienė pripažįsta, kad dar daug aikštelių yra prastos būklės. Kai kuriose vietose esančias sūpynes ir kitus elementus reikėtų perkelti, mat daugėjant automobilių, erdvėse šalia daugiabučių namų plečiasi parkavimui skirtos teritorijos. Jos atsiduria visai šalia vietų, kuriose žaidžia vaikai.

Seniūnė kviečia visus, norinčius, kad šalia jų namų esanti vaikų žaidimo aikštelė bent kažkiek taptų mielesnė jiems ir jų vaikams, kreiptis į seniūniją.

Tačiau ne visi žmonės palankiai įvertina tokias pastangas. Seniūnė sulaukia miesto gyventojų skambučių, esą vaikų klegesys šalia namo trukdo gyventi. Neva jie bėgiodami ir žaisdami triukšmauja ir drumsčia ramybę. Vis dėlto šiuos neigiamus aspektus atsveria šia iniciatyva patenkintų gyventojų padėkos.

Paliekama gyventojų atsakomybei

Pasak Z. Pečiulienės, seniūnija įrengusi naujas vietas vaikų žaidimams savo darbą padarė. Dabar šias vietas turi prižiūrėti aikštele besinaudojančių vaikų tėvai.

Jeigu sūpynės ir kitas jauniesiems miesto gyventojams skirtas turtas bus niokojamas ar laužomas, seniūnija pasirengusi tokią aikštelę panaikinti ir visą įrangą pervežti kitur. „Rasim, kam labiau reikia“, – sakė Z. Pečiulienė.

Atsiras nauja aikštelė

Nors vasara ir baigėsi, mieste turėtų atsirasti dar viena nauja erdvė vaikams. Planuojama, kad spalio mėnesį buvusio karinio miestelio teritorijoje, šalia Kauno gatvės 29 numeriu pažymėto namo, atsiras nauja aikštelė. Tai bus verslo atstovų dovana miestui. Kol darbai dar nėra padaryti, seniūnė neatskleidė, kas prisidės prie miesto gerovės kūrimo. Šiuo metu paskelbtas viešųjų pirkimų konkursas darbams atlikti.

Nauji įrenginiai traukia akį.

Nauji įrenginiai traukia akį.

Šioje vietoje turėtų iškilti kompleksinė vaikų žaidimų aikštelė su apšvietimu, suoliukai, takai. Visi įrenginiai atitiks europinius standartus ir bus sertifikuoti.

Naujos aikštelės mieste rengiamos jau vasarai pasibaigus neatsitiktinai. Taip yra todėl, kad stengiamasi taupyti lėšas. Seniūnės teigimu, tokia taktika darbus atlikti ne vasaros sezono metu taikoma jau keletą metų ir sutaupo miestui lėšų. „Nors įrangos pasirinkimas būna šiek tiek skurdesnis, kaina skiriasi daugiau nei dvidešimčia procentų“, – pažymėjo Z. Pečiulienė.

Atnaujins užmirštą vietą

Seniūnija užsimojo sutvarkyti ir daug diskusijų susilaukusios vėliavnešių skulptūros Deltuvos ir Kauno gatvių sankryžoje aplinką. Seniūnė teigė, kad nors čia ir stovi prieštaringai vertinamas paminklas, teritorija aplink jį susirūpinta ne dėl jo. Beveik pačiame miesto centre esanti vieta šiuo metu yra tamsi, apaugusi medžiais. Ši erdvė turėtų tapti patrauklesne. Planuojama išpjauti medžius ir teritoriją užsodinti daugiamečiais augalais bei pastatyti suoliukus. „Norime, kad ši vieta taptų jaunų žmonių susitikimų, pasimatymų vieta“, – sakė Z. Pečiulienė.

AUTORIAUS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • lina :
    o ar atsiras dukstinos mikrajone koke vaikams aistele, nes ten nier kur zaisti, o prie saulutes darzelio vietos yra ir ten tikras sunu kaciu sikinikas, galetu padarit vaikams zaidimo aikstele

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas