Į šventę susirinko esami, buvę darbuotojai, daug svečių.

Aktualijos, Naujausi

Lietus – pats geriausias melioratoriui oras

Paėjusį šeštadienį į Šventupę rinkosi uždarosios akcinės bendrovės „Ukmergės melioracija“ dabartiniai ir buvusieji darbuotojai, svečiai, kad pažymėtų neeilinę šventę – bendrovės 60-ąjį jubiliejų. Čia atvyko Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, parlamentarai Jonas Grybauskas, Arūnas Dudėnas, rajono meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, Lietuvos melioracijos įmonių asociacijos pirmininkas Kazys Sivickis, vicepirmininkas Jonas Račas, įvairių įmonių, įstaigų vadovai.

Renginio pradžioje pakelta Lietuvos vėliava.

Renginio pradžioje pakelta Lietuvos vėliava.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis Vidiškių Švč. Trejybės bažnyčioje – maldomis už buvusius ir dabartinius darbuotojus. Po to visi sugužėjo į Šventupę – čia, vadinamame melioratorių miestelyje, kadangi įmonė visus šešis dešimtmečius čia veikė, po atviru dangumi vyko iškilmės. Nors sinoptikai žadėjo, jog šeštadienis nebus lietingas, jų prognozės, kaip kartais būna, nepasitvirtino: apie vidudienį iš dangaus pasipylė lašai. Jų vis daugėjo, tad susirinkusiems teko išsiskleisti skėčius…
Vis dėlto tai nesugadino nuotaikos. Ne vienas sveikintojas pažymėjo, tam pritarė ir šventės dalyviai, kad lietus – melioratoriui yra pats geriausias oras, nes tuomet prireikia jų paslaugų…

Renginio metu prisiminta šios įmonės istorija, svarbiausi jos veiklos momentai. Per šešiasdešimt metų keitėsi įmonės priklausomybė, buvo pakilimų ir labai sunkių momentų. Tuo metu, kai reikėjo atlikti daugiausia su melioracija susijusių darbų, kolektyve darbavosi beveik tūkstantis darbuotojų, dabar jų yra 70.

UAB „Ukmergės melioracija“ valdybos pirmininkas Juozas Stakauskas, direktorius Jonas Levulis kalbėjo apie nuveiktus darbus, laukiančius iššūkius. Pasisakė ir buvusieji vadovai Vytautas Marazauskas, Povilas Vilčinskas.

Nusipelniusiems įmonės darbuotojams buvo įteikti žemės ūkio ministrės, rajono mero, bendrovės padėkos raštai. Įmonės direktorius J. Levulis ir vyr. inžinierius Rimantas Martinonis apdovanoti Lietuvos melioracijos įmonių asociacijos Garbės ženklais.

Jubiliejaus proga išleista knyga.

Jubiliejaus proga išleista knyga.

Pasibaigus oficialiajai daliai, koncertavo kaimo kapela „Sadūnai“.

Po muzikantų pasirodymo suburzgė galingi motociklai – susirinkusius nudžiugino Ukmergės motociklininkų klubo „Blitckrieg“ narių pasirodymas.

Norintieji galėjo pasižiūrėti ir melioratorių įrangą, kuri įvairiais veiklos periodais buvo naudojama vykdant darbus.

Po to dainavo ansamblis „Šventežeris“.

AUTORĖS nuotraukos
img_0869

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas