Asociatyvinė nuotrauka. Dainiaus VYTO nuotr.

Aktualijos, Naujausi

Kandidatai pirmą kliūtį įveikė sėkmingai

Rugpjūčio 31-ąją Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo abu Ukmergės rinkimų apygardoje Nr. 61 išsikėlusius kandidatus į Lietuvos Respublikos Seimo narius.

Kaip „Gimtajai žemei“ papasakojo Ukmergės rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Justina Markevičiūtė, save kandidate iškėlusi Nijolė Giedraitienė komisijai pateikė lapus su 1 292 ją parėmusių rinkėjų parašais. Dar penki rinkėjai kandidate išsikėlusią ukmergiškę parėmė elektroniniu būdu.

„Komisija iš viso vertino 1 297 parašus. Iš jų 46 buvo išbraukti. Taigi, N. Giedraitienę parėmė 1 251 ukmergiškis“, – sakė J. Markevičiūtė.

Kitas savarankiškas kandidatas – Eduardas Zeziulevičius – rinkimų komisijai pristatė 1 048 popieriuje pasirašiusių šalininkų parašus.

Jį elektroniniu būdu taip pat parėmė penki rinkėjai. Komisija, patikrinusi parašus, iš jų 33 atmetė. E. Zeziulevičius kandidatu į Seimo narius įregistruotas su 1 020 rinkėjų parašų. Pagal Seimo rinkimų įstatymą, save išsikėlę kandidatai turėjo pateikti ne mažiau kaip po 1 000 juos remiančių šalininkų, turinčių teisę balsuoti toje pačioje rinkimų apygardoje, parašų.

Ukmergės rinkimų apygardos rinkėjai spalio 9 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose galės rinktis iš dešimties kandidatų. Į vienmandatės apygardos balsavimo biuletenius bus įrašyti Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio kandidatas Tomas Baginskas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Agnė Balčiūnienė, politinės partijos „Lietuvos sąrašas“ kandidatė Jūratė Baltrūnienė, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) kandidatas Regimantas Baravykas, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Arūnas Dudėnas, Darbo partijos kandidatė Loreta Graužinienė, Partijos Tvarka ir teisingumas kandidatas Juozas Imbrasas, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Juozas Varžgalys bei save išsikėlę minėtieji N. Giedraitienė ir E. Zeziulevičius.

Beje, N. Giedraitienė Seimo rinkimuose dalyvaus turėdama dvigubą statusą – ją kandidate taip pat iškėlė Centro partija.

Praėjusiuose, 2012 m. spalio 14 dieną vykusiuose, Seimo rinkimuose Ukmergės rinkimų apygardoje buvo įregistruota 14 kandidatų. 2008 ir 2000 metais vykusiose rinkimuose į Seimą ukmergiškiai rinkėjai savo atstovą rinko iš vienuolikos, 2004-iais – iš aštuonių kandidatų.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    jei tokie apgavikai kaip Zeziulevičius laimes neliks ukmerges,išvigs viska ?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas