R. Lukošius Ukmergės ugniagesių kolektyvui vadovavo 34 metus. Dainiaus VYTO nuotr.

Naujausi, Žmonės

Ilgametis vadovas atsisveikina su Priešgaisrine gelbėjimo tarnyba

R. Lukošius Ukmergės ugniagesių kolektyvui vadovavo 34 metus. Dainiaus VYTO nuotr.

R. Lukošius Ukmergės ugniagesių
kolektyvui vadovavo 34 metus. Dainiaus VYTO nuotr.

Rugpjūčio 25-oji – paskutinė Rimvydo Lukošiaus darbo Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje diena. Pareigūnas iš vidaus tarnybos atleidžiamas Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktoriui pasirašius įsakymą. 59 metų R. Lukošius tarnybą palieka savo noru.

„Mintį išeiti į atsargą brandinau ilgiau nei metus. Neslėpsiu – priimti sprendimą išeiti iš tarnybos, kuriai atiduota 40 metų, nėra lengva. Tačiau puikiai suvokiu – jei yra pradžia, turi būti ir pabaiga…“ – „Gimtajai žemei“ sakė ilgametis vadovas.

R. Lukošius pirmuosius žingsnius priešgaisrinėje apsaugoje žengė Klaipėdoje. 1982 metais jis su šeima persikėlė į Ukmergę ir visus 34 metus dirbo tą patį darbą – vadovavo kelis kartus pavadinimą ir pavaldumą keitusiam rajono ugniagesių kolektyvui.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pareigas laikinai eis viršininko pavaduotojas Dainius Vyšniauskas. Jei jis norėtų pretenduoti į vadovo pareigas, turėtų laimėti atranką. Tačiau viršininkas gali būti paskirtas ir nepaskelbus atrankos. Pagal nustatytą tvarką Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas viršininku gali skirti pareigūną, kurio užimama pareigybė yra ne žemesnio lygmens.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kolektyvas bei bičiuliai R. Lukošių į užtarnautą poilsį palydės rugpjūčio 30-ąją.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Anonimas :
    Pagaliau susiprato...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas