Gyventojų pastangomis įrengti kelio ženklai.

Aktualijos, Naujausi

Slėnio gatvėje gyvenimas tapo ramesnis

Asta KROGERTIENĖ
Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

„Saugios kaimynystės grupių veiklumas priklauso nuo pačių gyventojų aktyvumo ir noro kurti saugesnę, jaukesnę savo gyvenamąją aplinką“, – pastebi Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė.

Viena iš aktyviausių Ukmergėje yra saugios kaimynystės grupė „Slėnis“, kuri susibūrė prieš metus. Gyventojai iš karto kėlė klausimus bei ieškojo sprendimų. Kadangi pagrindinė Slėnio gatvelė yra visai šalia upės, žmonės guodėsi, niekaip negalintys sudrausminti netoliese esantį paplūdimį pamėgusių šiukšlintojų, nepatogumų jiems kėlė ir greičio mėgėjai, sukeliantys debesis dulkių. Šios problemos buvo aptartos policijos pareigūnų ir saugios kaimynystės grupės „Slėnis“ susitikime.

Saugios kaimynystės koordinatorė, bendruomenės pareigūnė I. Dutkienė, Kelių policijos poskyrio viršininkas Nerijus Butėnas, grupės „Slėnis“ lyderis Mindaugas Kasmauskis paruošė dokumentus ir kreipėsi į Ukmergės rajono savivaldybės saugaus eismo komisiją. Jos nariai, išnagrinėję gyventojų prašymą, atsižvelgė į problemas ir leido statyti kelio ženklus, papildomas lenteles, įrengti greičio mažinimo kalnelį. Visa tai ukmergiškiai įsirengė savo asmeninėmis lėšomis.

Taip pat Slėnio gatvės gyventojai organizavo talkas, tvarkė paplūdimį, įrengė šiukšliadėžes, pastatė drausminančias humoristines lenteles.

Nors pagrindinės problemos išspręstos, Slėnio gatvės grupės nariai su policija bendradarbiauja bei tariasi nuolat. Šiuo metu gyventojams ramybę drumsčia motokroso mėgėjai, todėl kartu su policija ieškoma būdų, kaip juos sutramdyti.

Anot rajono Policijos komisariato bendruomenės pareigūnės I. Dutkienės, „Slėnio“ saugios kaimynystės grupės pavyzdys rodo, jog norint išspręsti įsisenėjusią problemą, tereikia imtis veiksmų.

Kodėl verta steigti saugios kaimynystės grupes? I. Dutkienės įsitikinimu, tai daryti reikia dėl saugumo. Juk kaimynai vieni kitus pažįsta, žino kontaktus. Be to, drauge patikimiau stebėti aplinką, saugoti savo namą, laiptinę nuo nepažįstamų asmenų. Taip pat labai svarbi – bendrystė. Kartu galima daug greičiau išspręsti visas problemas.
Norintys kurti saugios kaimynystės grupę turėtų kreiptis į Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnę I. Dutkienę, tel. (8 612) 75 796, el. p.: ingrida.dutkiene@policija.lt .

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas