Aktualijos

Atidaryta treniruoklių aikštelė

Trečiadienį Jaunimo laisvalaikio centre (JLC) buvo atidaryta lauko treniruoklių aikštelė.

Ta proga surengta šventė „Ateik, pamatyk, pabandyk!”. Jos metu organizuotos orientacinės varžybos „Judėk po Ukmergę“. Tai – vienas projekto „Sveikas ir išmanus Ukmergės jaunimas“ renginių.

Dalyvauti varžybose užsiregistravo aštuonios komandos. Kiekviena jų turėjo surasti penkis po visą Ukmergę išsidėsčiusius punktus bei kiekviename jų atlikti numatytas užduotis – pasidaryti komandos asmenukę bei pagal gautą užuominą ieškoti kito punkto. Visi punktai buvo susiję su sportu ir sveikata. Pirmasis – prie „Šilo“ pagrindinės mokyklos esančios Sveikatingumo trasos. Ten dalyviai buvo supažindinti su šiaurietišku ėjimu, atliko su šia sporto šaka susijusias užduotis, o po to skubėjo link miesto stadiono. Čia įveikė įvairias sportines užduotis. Tik tuomet visi galėjo judėti toliau – prie pėsčiųjų-dviračių tako Šventosios pakrantėje. Šioje vietoje varžybų dalyviai atsakė į klausimus apie sveiką gyvenseną.

Ketvirtasis taškas buvo šalia Kultūros centro esantis Sveikatingumo takelis, kur visiems teko basomis pereiti per kankorėžius, akmenukus, smėlį, skaldą, eglišakius ir apibūdinti pojūčius. Paskutinis punktas – Miškų gatvėje prie JLC įrengta nauja treniruoklių aikštelė. Čia kiekviena komanda turėjo sudėti frazę iš kiekviename varžybų punkte gautų raktinių žodžių. Ši frazė – „Sveikas ir išmanus Ukmergės jaunimas“. Ją sudėliojus, buvo stabdomas varžybų laikas.

Nuvargę po kelionės ir sušlapę nuo netikėtai užklupusio lietaus, varžybų dalyviai galėjo atgauti jėgas pasistiprindami ant laužo gamintu troškiniu bei keptais blynais. Kol visi vaišinosi, komisija aptarė varžybų rezultatus. Visi dalyviai buvo apdovanoti dovanėlėmis, o dviejų pirmųjų komandų nariai gavo abonementus į sporto klubą.

JLC direktorė Daiva Pranskevičienė dėkojo varžybų dalyviams, kad, užuot sėdėję prie kompiuterių ar mobiliųjų telefonų, jie neišsigando lietaus ir sveikai praleido popietę. Taip pat ji visiems palinkėjo prasmingai leisti laiką, sportuoti ir kuo dažniau apsilankyti naujoje treniruoklių aikštelėje.

Projektą „Sveikas ir išmanus Ukmergės jaunimas“ įgyvendina savivaldybės administracija kartu su partneriais – JLC, Savivaldybės visuomenės sveikatos biuru bei Ukmergės rajono jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“. Projektas 100 proc. finansuojamas Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas