Aktualijos

Ukmergėje atsiras devynios vaizdo kameros

Daiva ZIMBLIENĖ

Savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės miestas turėtų tapti saugesnis. Per tris mėnesius miesto viešosiose erdvėse bus įrengtos 9 aukštos kokybės ir didelės raiškos vaizdo kameros, sujungtos naujos kartos šviesolaidžio tinklu ir valdomos iš vieno centro.

Naujos kartos vaizdo kameras įrengs bei nuolatinę jų priežiūrą užtikrins savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „TEO LT“. Minėtame konkurse iš viso buvo gauti du pasiūlymai.

Antradienį bendrovės „TEO LT“ Verslo klientų padalinio Viešojo sektoriaus padalinio Regiono ir smulkių klientų komandos vadovė Alvida Kičienė ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja (vykdanti direktoriaus funkcijas) Agnė Balčiūnienė pasirašė vaizdo stebėjimo sistemos įrengimo Ukmergės mieste įrangos nuomos ir priežiūros paslaugų pirkimo sutartį.

Siekiant padidinti Ukmergės gyventojų saugumą, užtikrinti viešąją tvarką bei užkirsti kelią nusikalstamumui, pirmosios mieste vaizdo kameros atsiras 8 miesto vietose: Kęstučio a.–Vienuolyno g., Kęstučio a.–Gedimino g., Kauno g.–Klaipėdos g., Deltuvos g.–Žiedo g., Vasario 16-osios g.–Klaipėdos g., Vilniaus g.–Antakalnio g. sankryžose, prie pėsčiųjų tilto ir ant pagrindinio, Vilniaus gatvės tilto per Šventąją. Šioje vietoje bus įrengtos dvi vaizdo kameros.

Visos kameros bus valdomos iš centrinio pulto, kuris bus įrengtas Ukmergės rajono policijos komisariato patalpose.

Naujieji įrenginiai veiks bet kokiomis oro sąlygomis, visą parą ir gebės ne tik vaizdą priartinti šimtais kartų, bet ir filmuos keliasdešimties metrų atstumu naktį, aklinoje tamsoje, tad jų pagalba pavyks ne tik matyti, bet ir atpažinti, identifikuoti asmenis ar objektus (automobilio valstybinį numerį, vairuotoją, praeivį ir t. t.). Kamerų užfiksuoti vaizdo įrašai bus saugomi 60 dienų.

Šios vaizdo kameros rajono savivaldybei kainuos daugiau nei 85 tūkstančius eurų, su bendrove „TEO LT“ numatyta atsiskaityti per penkerius metus.

Vaizdo stebėjimo sistemos mieste įrengimo projektas bus vykdomas trimis etapais. Per tą laiką Ukmergėje planuojama įrengti 21 vaizdo stebėjimo kamerą (antrame etape – nuo 9 iki 14, trečiame – nuo 15 iki 21). Kokiose viešosiose vietose miestą stebės vaizdo kameros, sprendė savivaldybėje suburta darbo grupė.

Dar prieš pusmetį prie pagrindinių įvažiavimų į Ukmergę buvo pastatyti ženklai, skelbiantys, kad miestas stebimas vaizdo kameromis. Informuoti visuomenę apie stebimą teritoriją reikalauja įstatymas.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas