Susisiekimo ministerijai skyrus investicijų, bus suremontuotas privažiavimasi prie masinės žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile.

Aktualijos, Naujausi

Bus tvarkomi į kapines vedantys keliai

Loreta EŽERSKYTĖ

Susisiekimo ministro įsakymu valstybinės ir vietinės reikšmės kelių infrastruktūrai išdalinta daugiau kaip 6,5 mln. eurų. Lėšos skirtos kelių, vedančių į lankytinas ir rekreacines vietoves bei kurortines teritorijas, remontui ir rekonstrukcijai. Bus finansuojamas ir dviejų kelių, esančių Ukmergės rajone, remontas.

Kaip rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime, investicijos skirtos Alytaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Utenos ir Vilniaus apskrities lankytinų, rekreacinių ir kurortinių vietovių kelių infrastruktūrai gerinti. Lėšos atiteks 23 objektams, tarp jų dviem, esantiems mūsų rajone.

Ukmergės miesto Pivonijos gatvei (Nr. Uk-110) – privažiavimui prie masinės žydų genocido aukų vietos Pivonijos šile – taisyti (remontuoti) skirta 47,3 tūkst. Eur, Žemaitkiemio seniūnijos vietinės reikšmės keliui (Nr. Žm-09) į Žemaitkiemio kapines taisyti (remontuoti) – 29,5 tūkst. Eur.

Rajono savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas „Gimtajai žemei“ sakė, jog jau paskelbti paprastojo remonto rangos darbų pirkimai, numatyti darbai bus atlikti dar šiais metais.

Pasak G. Narbuto, už skirtas lėšas planuojama sutvarkyti ne visą Pivonijos gatvę, o tik jos atkarpą: „Dalis privažiavimo prie Pivonijos šile esančios žydų genocido vietos nutiesta per valstybinį mišką ir priklauso Valstybinių miškų urėdijai, miškininkai šią atkarpą prižiūri. Numatoma remontuoti atkarpą nuo plento, kuri veda ne tik į žydų genocido vietą, bet ir į Pašilės sodų bendriją. Būtent šios atkarpos būklė ir yra prasčiausia.“

Žemaitkiemio seniūnė Rita Mikutienė papasakojo, kad lėšų į pagrindines seniūnijos kapines vedančio keliuko remontui laukta ne vienerius metus. Pasak jos, prieš daugelį metų kelias buvo asfaltuotas, tačiau dabar asfalto danga ištrupėjusi, duobėta ir vietomis užpilta žvyru. Ypač jo būklė bloga būdavo šaltuoju metų laiku.

„Kelias nutiestas per šaltiniuotą teritoriją, vanduo iš apačios kildavo aukštyn ir tekėdavo žemyn keliuku. Pašalus jis pasidengdavo storu ledo sluoksniu, kurio nei iškaposi, nei ištirpdysi. Tuomet pasiekti kapines būdavo didžiulė problema. Gyvenome su nuolatine baime, kad tik apledėjus keliukui nepasitaikytų laidotuvių. Prieš dvejus metus savo jėgomis pavyko „sugaudyti“ besiveržiančius šaltinių vandenis ir padaryti drenažą. Dabar keliukas jau nebešlampa, galima tvarkyti jo dangą“, – kalbėjo Žemaitkiemio seniūnė.

Taip pat ji paminėjo, jog sutvarkius šį vietinės reikšmės kelią bus išspręsta įsisenėjusi problema.

Minėtuoju susisiekimo ministro įsakymu didžiausia suma – 1 100 tūkst. Eur – skirta Šiaulių miesto Bačiūnų gatvei, dar 500 tūkst. Eur numatyta šio miesto Poilsio gatvei rekonstruoti. Vilniaus rajono Sužionių seniūnijos vietinės reikšmės keliui Danilava–Žingiai kapitališkai remontuoti atiteks 510 tūkst. Eur, Dūkštų seniūnijos Dūkštų kaimo Mokyklos gatvei ir Buivydų kaimo Buivydų gatvei iki Neries regioninio parko kapitališkai remontuoti – 450 tūkst. Eur, Riešės seniūnijos Žalesos kaimo Malūno gatvei ir Liubavo kaimo Malūno gatvei kapitališkai remontuoti – 350 tūkst. Eur. Birštono miesto Jaunimo gatvei rekonstruoti numatyta 700 tūkst. Eur, Anykščių rajono vietinės reikšmės keliui Mačionys–Rubikiai rekonstruoti – 538,1 tūkst. Eur, Varėnos rajono Merkinės seniūnijos vietinės reikšmės keliui į Česukų kaimą (ruožas iki Merkinės bioenergetinės piramidės) kapitališkai remontuoti – 510,3 tūkst. Eur.

Šios investicijos suteikiamos iš Vyriausybės skirtų 150 mln. eurų valstybinės ir vietinės reikšmės kelių infrastruktūrai.

Minėtos lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Finansuotinus kelių objektus atrinko Susisiekimo ministerijos sudaryta Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

AUTORĖS nuotrauka

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Birutė Tylinė :
    Labai malonu,kad tvarkomi privažiavimo keliai link kapinių...Tai ne tik pagarba tiems,kas jau iškeliavę anapusybėn,bet ir mums patiems maloniau matyti tvarkingą aplinką...Ačiū,kad planuose Žemaitkiemio kapinių privažiavimo kelio sutvarkymas. Ten iš tiesų problema: tiek laidojant,tiek per mirusių pagerbimo dienas... Jei privažiuoji prie kapinių vartų,tai jau nėra kaip apsisukti...Ačiū ir vietos bendruomenei pasirūpinančiai dar ir tais kapais,kurių jau nelikę kam prižiūrėti.
  • Ukm :
    Baikit ką pradėjot! Imasi jie naujų darbų dar ...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas